• BIST 100

    10244,03%-0,04
  • DOLAR

    32,22% -0,07
  • EURO

    34,64% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2398,99% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3881,57% -0,29

BÜLENT BACIOĞLU,'NE YAPARSAK, EDİRNE HALKI İLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Gazetemizi ziyaret eden ilk ve tek CHP Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bacıoğlu'na, merak ettiklerimizi halkımızın merak ettiklerini ve onun Belediye Başkanlığı konusundaki düşüncelerini sorduk. Hiç bir müteahhit sponsorum yok! Hiç

Röportajlar 29.12.2023 10:13:43 0
BÜLENT BACIOĞLU,

BÜLENT BACIOĞLU,'NE YAPARSAK, EDİRNE HALKI İLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ'

 

Bülent Bacıoğlu,'ne yaparsak, Edirne halkı ile beraber, Edirne halkı için yapacağız!' Diyen ve Gazetemizi ziyaret eden ilk ve tek CHP Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bacıoğlu'na, merak ettiklerimizi halkımızın merak ettiklerini ve onun Edirne Belediye Başkanlığı konusundaki düşüncelerini sorduk. 

 

Çok samimi bir ortamda geçen Sohbetimizi Edirne kamuoyu ile paylaşmayı uygun gördük.

 

Bülent Bacıoğlu.

1972 doğumlu

Emekli Ögretmen...

Ankara Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Teftişi, Planlaması Ekonomisi lisans, Trakya Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması Ekonomisi yüksek lisans alanlarında eğitimimi tamamladım. Halen AÜ AÖF Yerel Yönetimler bölümünde öğrenci. 

Geçmişte çalıştığı okullarda, sivil toplum örgütleri ve spor kulüplerinde 100'e yakın Avrupa Birliği ve diğer fonlara projeler hazırlanmasında ekip arkadaşlarına liderlik yapıp, .alışmaları yönetti. Yatırım projeleri de dahil, 32 projeyi hayata geçirdi. Bu projelerin tamamında  yüzlerce genç Edirneli ve her yaştan Trakyalı vatandaşları projelere dahil etti. 

“Ergene Platformu” koordinasyon başkanı olarak  “Ergene Hayata Dönsün” eylemleri başta olmak üzere birçok çevre, kültürel miras, tarihi alanlar, turizmin geliştirilmesi yönündeki kampanya ve eylemlerde aktif çalıştı ve bu konularda basına çözüm odaklı demeçler verdi. 

Halen aktif bir sporcu. Spor yöneticisi ve antrenör olarak yüzlerce sportif organizasyonun içinde Edirne adına yer aldı. Edirne’de 4 farklı spor branşının aktif edilmesinde liderlik yaptı. Avrupa Günü ve Edirne Bisiklet Festivali, Edirne Lavanta Tarla Günleri  gibi bir çok ilk denilebilecek organizasyonunun koordinasyonunda yer aldı. 

Proje, stratejik planlama, psikoloji, doğa danışmanlığı vb. alanlarda 50'ye yakını MEB, diğerleri de özel olmak üzere hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlere katıldı. 

Yüze yakın uluslararası toplantı, çalıştay ve proje yönetim buluşmasında Edirne’deki organizasyonlarını temsilen katılıp Edirne’yi Avrupa’da temsil etti. Avrupa’nın bir cok ülkesinde, proje dahilinde Edirne’den hareketlilikler yaptı. Edirne’de yaptığı işler ve özellikle şehre bakışı yerel gündemi takip eden herkes tarafından bilinen biri olarak, bu gün 2024 yerel seçimleri için şehrin içinden biri, sivil toplumun ve  sokağın sesi, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bacıoğlu olarak kendisini ve projelerini anlatmak üzere tabir caiz ise kapı kapı geziyor.  

Edirne Olay Gazetesi; Edirne Belediye Başkanlığı için aday adayı olamayı neden ve ne zaman karar verdiniz?

Bülent Bacıoğlu; Edirne dünya’nın potansiyeli en yüksek şehirlerinden biri... Ben  Edirneyi gelişmiş ülkelerdeki belediye başkanları anlayışı ile yönetmeye talibim. Edirne’de özellikle kültürel ve doğal mirasın korunması ve şehrin yönetimi konusunda her platformda görüşlerimizi ileten halkın ve şehrin çıkarlarını ön plana alan bir çizgimiz olduğunu birçok hemşerimiz biliyor. Şehrin daha adil ve etkin yönetilmesi, potansiyelini kullanma konusunda aynı paydada buluştuğumuz Edirnelilerin, sivil toplum örgütlerinde yaptığımız çalışmalardan dolayı bu yönde bir teşvik ve motivasyonu vardı. Biz de şehirde uzun yıllara dayanan bir deneyim ve tecrübe birikimimiz ve gözlemlerimiz var. Kurumların işleyişi şehirdeki yaptıkları ve yapamadıkları, eksiklikler vs. Bir çok teknik konu hariç her sorun yada geleceğe dair yapılması gereken şehirle ilgili adımları ya resmi yazı ile ya da sözlü görüş ya da basın yolu ile yetkililer ve kamuoyu ile paylaşıyorduk. 

Sonuç olarak böyle bir kararı uzun süre önce vermiştim ama devlet memuru olmam sebebi ile aktif siyaset yapmam mümkün değildi. Ama genel ve yerel siyasete dair fikir ve görüşlerimi devamlı açıklayan biriyim aynı zamanda. Öğretmenlik mesleğinden biraz erken emekli olup Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğim ile Edirnemiz için ideallerim ve öngörülerimin peşinde bu yola koyuldum. 

Edirne Olay gazetesi; Siyasete en üst perdeden giriş yaptınız... Neden CHP ve Belediye Başkan Adaylığı?

Bülent Bacıoğlu; EN İYİSİNİ YAPACAĞIMA İNANDIĞIMDAN  DOLAYI BURDAYIM 

Dünyaya hep sol yanımdan baktım. Memuriyetim nedeniyle siyasi parti üyesi olamasamda, benim içimdeki CHP sevgisi beni tanıyan herkes tarafından bilinen bir durumdu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi, benim için bu günün tercihi değil, yaşamımım  her anında kendimi icerisinde hissettiğim ve yaşantıma yansıttığım siyasi oluşumdur. 

Bu güne kadar şehirde halkın yaşadığı sorunların temelini oluşturanlar, unvan ve sorumluluk sahibi konumlarda iken, sorunlara kişisel beklentilerinden dolayı sessiz kalanlar gelecekte sokakta, mahallede ya da şehirde çözüm olamazlar. Bu açıdan bizim gibi insanların sorumluluk hissederek görev istemesi çok normal olmalı. 

Halkçı belediyecilik, halkla beraber olur. Halkın öncelikli sorunlarını hedeflerimizin başına yerleştirdik. 

Yerelden genele değişim cesaretle gerçekleşir. Bizler dokuları sokağımızdan, mahallemizden şehrimizden başlarsak bu domino taşı etkisi yaratacaktır. 

Geçmişinden güç alan, geleceğin Edirne’si  için ve önümüzdeki yıllarda  ülke geneline etkisini hissettirecek büyük bir değişime, yenilenmeye katkı sunan, model olacak önemli yapı taşlarından biri olmak için sorumluluk almaya hazırım diyorum. Bu amaçla yerel yönetimde başarılı işlerimiz ile ülke genelinde olumlu etki yaratacağımıza inancım çok büyük. 

Adil bir yönetim anlayışının bilgi ve cesaret ile yoğrulduğu bir ortamın hakim olmasını amaçladığımız Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığımızı, hedeflerimizi her yerde açıklamaya çalışıyoruz. 

Edirne Olay gazetesi; Bize hedefleriniz ve prorejelerinizden bahsedermisiniz

Bülent bacıoğlu; NE YAPARSAK,EDİRNE HALKI İLE BİRLİKTE, EDİRNE HALKI İÇİN YAPACAĞIZ!

Edirne halkının önceliklerini göreve gelir gelmez yeniden araştıracağız ve sokak sokak tekrar soracağız ve sorunlar ağacı oluşturacağız. Çözümlere de bu sorunlara uygun ekipler oluşturarak projeler üretecek.

Şehrimizin yönetimi ile ilgili hedeflerimiz bir günde oluşmadı. Uzun bir süreçte geri bildirimler ve gözlemler sonucu paydaş analizi, sorun analizleri, uzman yardımı, finansman durumu, insan kaynağı çerçevesinde öncelikli hedef analizleri yapılıp projelendirilecektir.

Başta su, alt yapı, üst yapı, temizlik, ulaşım, otogar öncelikli sorunlardan başlayarak halkın parasını çok dikkatli, verimli kullanacak şekilde projeler üreteceğiz !

Biz ne yaparsak, Edirne halkı ile beraber, Edirne halkı için yapacağız!

Hiç bir müteahhit sponsorum yok!  Hiç bir kesimin, grubun ya da beklentisi olan kişilerin adayı değilim. 2028 yılında ve gelecekte Edirne’den başlayarak  en iyi yönetilen şehirlerden biri olacağına inandığım için varım. 

Yaklaşık 2000 personeli olan kurumda herkesin özgeçmişi, yetenekleri, yapabilecekleri  ve çalışma yeri ile ilgili yeni bir çalışma yapacağız. Tabiki bunu yaparken bile gerekirse  uzman,bilim insanı  yardımı da alabiliriz. Belediye kurumu içinde her bir çalışan her bir emekçi hangi birimde daha faydalı verimli olacaksa orada değerlendireceğiz. İnanıyorum ki kurum içinde çok yetenekli ve enerjisi olan personel var bu kişileri yasal mevzuat çerçevesinde en iyi şekilde değerlendirerek başlayacağız. En kısa sürede böyle ekip oluşturacağız. Yeterli gelmezse tabiki ister Edirne’de yaşıyor ister Dünyanın başka yerinde olsun mutlaka liyakat öncelikli Edirne kökenli yeni arkadaşları da yanımıza alacağız.

HALKIN ÖNCELİKLİ SORUNLARINI DİKKATE ALAN HEDEFLERİMİZDEN BAZILARI : 

-ALT YAPI ve ÜST YAPI SORUNLARINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN EYLEM PLANI  

-İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE HAZIRLIKLI KALİTELİ İÇME SUYU YÖNETİMİ  

-ŞEHİR MERKEZİNDE YOĞUNLUĞU AZALTACAK OTOPARK SİSTEMLERİ  

-MEVCUT ULAŞIM SİSTEMİNİN HIZLA İYİLEŞTİRİLMESİ ve ALTERNATİFLERİNİ HAZIRLAMA  

-EDİRNE'YE YAKIŞAN OTOGAR ve AVRUPA OTOGARI  

-TÜKETİCİDEN BAŞLAYAN ÇÖP AYRIŞTIRMA ve TOPLAMA SİSTEMİ/PLASTİKSİZ ŞEHİR 

-YAYALARA VE BİSİKLETLİYE ULAŞIMDA POZİTİF AYIRIM 

-KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASIN TAVİZSİZ KORUNMASI 

Biz ne yaparsak, Edirne halkı ile beraber, Edirne halkı için yapacağız.

Buna potansiyelimiz var, enerjimiz var, takım ruhumuz var, birikimimiz var, liyakatımız var ve  inancımız tam !

Ben Edirne'nin tam içinden biriyim! Sokağın ve sivil toplumun fikri hür sesi olduğumu düşünüyorum. Her bir anımı Edirnemiz için yaşıyorum. Edirne Belediye Başkanlığı çok büyük, çok onurlu bir ünvan olsa da Edirne'nin fikir ve yönetim lideri olarak emekçisi olmaya devam edeceğim


HAVSA'DA Ki O ÇİRKİN ‘ATATÜRK RÖLYEFİ’ HÂLÂ YERİNDE DURUYOR!

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

BUGÜN DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ (?)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ'NİN ÇATISINDA  ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

ETUS, MİNİBÜSLERİN İÇERİSİNE KİLİT TAŞI DÖŞEMEYE BAŞLADI!

HARİKA TAYBILI "ÖRGÜTÜMÜN UYGUN GÖRDÜĞÜ HER GÖREVE HAZIRIM"

İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ SELİM AK'IN NAS'I, SELAM'I

İPSALA LİSESİ 1979/ 6 FEN MEZUNLARI 45'İNCİ KEZ BULUŞTULAR

YSK, KÜÇÜKDÖLLÜK KÖYÜ MUHTARININ MAZBATASINI ALDI-MI?

BAŞLARKEN; İMAR KOMİSYONUNDA SİYASİ KRİZ!

HADİ BİRAZ DA SİYASİ KULİS YAPALIM...

SARAÇLAR'DA 23 NİSAN COŞKUSU

PİLAV ZİLİ ÇALINDI

BAŞKANLIK KOLTUĞUNA DEFNE ATAÇAY OTURDU

DAKİKA BİR 'NEPOTİZM' ADAM KAYIRMA BAŞLADI!

AGÂH KORKAN,, YSK'DAN GELECEK KARARI BEKLİYOR.

TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY’İN ÖLÜM HABERİ CİĞERLERİMİZİ YAKTI

TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY,İN ACI GÜNÜ

VATANDAŞ BELEDİYENİN DEVİR ALDIĞI BORÇLARI AFİŞTE GÖRMEK İSTİYOR!

CHP EDİRNE'DE BARAN YAZGAN’IN MÜDAHALESİYLE BÜYÜK FIRSAT KAÇIRDI!

ÖZ GÜVEN PATLAMASI, AKP'YE SEÇİM KAYBETTİRDİ!

BELEDİYE 7/24 HALKA HİZMET VERECEK ÇÖZÜM ODAKLI ÇAĞRI MERKEZİ KURMALIDIR!

BU KİRACILAR, SÖVÜYORLAR, DÖVÜYORLAR GARİBAN ÇİFTÇİNİN TARLASINA ÇÖKÜYORLAR!

MHP ESKİ İL BAŞKANI ZAKİR TERCAN'A SALDIRI

BAYRAMDAN SONRA GAZETEMİZDE BUNLAR OLACAK!

SEVGİLİ POLİSLER BAYRAMLARIMIZ KUTLU OLSUN

FİLİZ GENCAN AKIN İLK MECLİSİNİ TOPLADI

DR. MELTEM SÖZER YAVUZ¸SAĞLIKLI OLSANIZ DA(!) KANSER TARAMASI İÇİN KETEM’E GELİNİZ!

SÜLOĞLU BELEDİYE BAŞKANI ORMANKIRAN’ MAZBATASINI ALDI

LALAPAŞA BELEDİYE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

Yükleniyor

SÜLOĞLU BELEDİYE BAŞKANI ORMANKIRAN'IN BABA ACISI

BATI TRAKYA VE BALKANLARDAKİ EĞİTİM DANIŞMANLARIMIZIN DİKKATİNE!

EDİRNELİ TUĞÇE KIBRIS’TA EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN MODELİ SEÇİLDİ

ÖZTÜRK'TEN EN ANLAMLI KUTLAMA

MEDENİYETLER ŞEHRİNE YAKIŞAN MAĞAZA

61 YAŞINDA OKUMA-YAZMA ÖĞRENDİ

VALİ KIRBIYIK'TAN 10 OCAK KUTLAMASI

ADİL BİR ÜCRET İSTİYORUZ

ÖĞRENCİLER RUTUBETLİ EVLERDE KALIYOR

ÜRETİMDEN, TARIMDAN, İLERLEMEKTEN YANA BİR BÜTÇE İSTİYORUZ

İPSALA LİSESİ 1979/ 6 FEN MEZUNLARI 45'İNCİ KEZ BULUŞTULAR

TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY’İN ÖLÜM HABERİ CİĞERLERİMİZİ YAKTI

TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY,İN ACI GÜNÜ

AV. METİN KIRAY’A SON VEDA

HAKEM ÖZGÜR YANKAYA'NIN ACI GÜNÜ

EDİRNE İNŞAAT SANATKARLARI ODASI BAŞKANI LİZNAK GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

TGD'DEN 10 OCAK MESAJI

TYBB EDİRNE ŞUBESİ’NDEN 10 OCAK AÇIKLAMASI

EDİRNE BELEDİYESİ TARAFINDAN ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU.

BAKKAL AMCA'NIN VEFATI SEVENLERİNİ ÜZDÜ

HAVSA'DA Ki O ÇİRKİN ‘ATATÜRK RÖLYEFİ’ HÂLÂ YERİNDE DURUYOR!

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

BUGÜN DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ (?)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ'NİN ÇATISINDA  ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

ETUS, MİNİBÜSLERİN İÇERİSİNE KİLİT TAŞI DÖŞEMEYE BAŞLADI!

İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ SELİM AK'IN NAS'I, SELAM'I

SARAÇLAR'DA 23 NİSAN COŞKUSU

PİLAV ZİLİ ÇALINDI

BAŞKANLIK KOLTUĞUNA DEFNE ATAÇAY OTURDU

BELEDİYE 7/24 HALKA HİZMET VERECEK ÇÖZÜM ODAKLI ÇAĞRI MERKEZİ KURMALIDIR!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

BAYRAM ÖNCESİ BÜYÜK FACİA

OTOPARKTA SİLAHLI ÇATIŞMA

SOSYETE MANAVI AYDOĞAN

KOMSER

Her İnsan Bir Hikâye“TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY ”İÇİMİZDEN BİRİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16