Menü Edirne Olay Gazetesi
Tarih: 24.09.2014 15:31
AHİ BAŞINDAN 5000 KİŞİYE DEVA-İ MİSK

AHİ BAŞINDAN 5000 KİŞİYE DEVA-İ MİSK

Facebook Twitter Linked-in

AHİ BAŞINDAN 5000 KİŞİYE DEVA-İ MİSK

Her yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısı ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı adına Arslanzade Arif Meriç 5000 kişiye Deva-i Misk dağıttı. Edirne'nin tarihinde yer alan Deva-i Misk Helvası her yıl Edirne'nin saraçlar caddesinde dağıtılarak vatandaşlara ikram ediliyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Arslanzade Firması tarafından dağıtıldı.

Arslanzade Firma Sahibi Arif Meriç Yaptığı açıklamada;'' 2009 yılında Edirne'nin ilk Ahisi ben seçildim. O yıl itibari ile her yıl deva-i misk dağıtıyoruz. Ahilik esnafın güler güzlü olması, dürüst olması, sevgi dolu davranmasıdır. En önemlisi Ahiler gelecek nesillere yol gösterici olmalıdır. Bizlerde burada bugün Esnafların ne kadar güler yüzlü ve paylaşımcı olduğumuzu gösteriyoruz.100 kiloya yakın deva-i misk dağıtacağız. Yaklaşık 5000 veya 6000 kişiyi tatlandıracağız. Ben tüm esnaflarımızın ahilik haftasını kutluyorum. Ve Edirne'de 2014 yılının ahisi seçilen elektronik ve haberleşme ustası 74 yaşındaki Sadi Canpolat abimizi ise tebrik ediyorum' 'dedi.

Deva-i Misk alan vatandaşlardan Mehmet Mutlugün ise;'' bizler böyle bir ikramdan memnun olduk. Daha önce hiç Deva-i Misk yememiştim. Hakikaten güzel bir tadı varmış. Bende ahilik haftasını tüm esnafımızın kutluyorum'' dedi.

Bu yıl 27'incisi kutlanan Ahilik Kültürü Haftası Edirne'de yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.




Orjinal Habere Git
AHİ BAŞINDAN 5000 KİŞİYE DEVA-İ MİSK AHİ BAŞINDAN 5000 KİŞİYE DEVA-İ MİSK
— HABER SONU —