Edirne ve Keşan'da Ekonomik Çözüm Önerileri, konulu konferanslar vermek üzere Edirne'ye gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan, iktidar ve muhalefetteki partilerin ülke sorunlarına ilişkin somut proje üretemediklerini savundu.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan, iktidar ve muhalefeti eleştiri yağmuruna tuttu. Edirne İl merkezinde ve Keşan ilçesinde konferanslar vermek üzere Edirne'ye gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kazım Arslan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda gerçekleştirdiği konferansında, şu anda TBMM'de bulunan hiçbir siyasi partinin ülke sorunlarının çözümüne ilişkin proje üretemediklerini savundu. Arslan, "Gerek iktidardaki AKP, gerek muhalefetteki CHP, MHP ve BDP ‘nin Türkiye'nin her hangi bir meselesi ile ilgili bir proje ortaya koyduğunu gördünüz mü?" diye konuştu.
"HUZUR VE REFAHI ÇOK GÖRÜYORLAR"
Çatışma ve kavganın bu ülkeye bir şey kazandırmayacağını vurgulayan Dr. Arslan, " Biz inanıyoruz ki çatışma ve kavga meselelerin çözülmesini istemeyenler, bu ülkeye, bu aziz millete huzuru ve refahı çok görenlerdir. Ülkemizin güney doğusunda yıllardır kanayan bir yaramız var. Bir kardeş kavgasıdır gidiyor. Biz bu konu ile ilgili hiçbir siyasi rant ve risk hesabı yapmadan barış ve kardeşlik için " Gönüllü Birliktelik projesini " ortaya koyduk. Sorununun çözümü için önerilerimizi herkesle paylaştık. Buna karşılık Akp'nin elinde bununla ilgili hiçbir proje yok. Yola çıkmış "ben bu işi çözeceğim" diyor ama hiç hazırlığı yok. Diğer partiler içinde bu geçerlidir. Buna karşılık Saadet Partisi sorumlu siyaset gereği hem bu konuyla ilgili, hem dış politika ile ilgili, hem de burada şimdi görüştüğümüz ekonomik çıkış yolları ile ilgili ciddi hazırlık sahibi olan tek siyasi harekettir" diyerek partililerine harekete geçme çağrısında bulundu.