Menü Edirne Olay Gazetesi
Tarih: 19.03.2026 21:28
BAYRAM ŞEKERİ NİYETİNE AKARYAKIT ZAMMI

BAYRAM ŞEKERİ NİYETİNE AKARYAKIT ZAMMI

Facebook Twitter Linked-in

BAYRAM ŞEKERİ NİYETİNE AKARYAKIT ZAMMI 

Akaryakıt fiyatlarında dalgalanma sürerken, 20 Mart 2026 tarihi itibarıyla motorin grubunda önemli bir fiyat artışı beklendiği bildirildi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre motorine litre başına toplam 5 lira 76 kuruşluk bir artış öngörülüyor.

Söz konusu artışın 58 kuruşluk kısmının, uygulamada olan Eşel Mobil Sistemi kapsamında ÖTV'den karşılanacağı belirtilirken, kalan bölümün doğrudan pompa satış fiyatlarına yansıyacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda vatandaşın karşılaşacağı net artışın ise yaklaşık 5 lira 18 kuruş olacağı kaydediliyor.

Özellikle Ramazan bayramının birinci gününe denk gelen bu artış, vatandaşlar tarafından "zamanlama" açısından da dikkat çekici bulunuyor. Ulaşımın yoğunlaştığı, seyahatlerin arttığı bir süreçte yapılan zam beklentisi, ekonomik yükün daha da hissedileceği yorumlarına neden oluyor.

Ekonomistler ve sektör temsilcileri, Eşel Mobil Sistemi'nin fiyat artışlarını sınırlamada kısmi bir rol oynasa da, mevcut artış oranlarının vatandaş üzerindeki etkisini azaltmakta yetersiz kaldığı görüşünde birleşiyor.

Öte yandan vatandaşlar ise sosyal medya ve günlük yaşamda artan akaryakıt fiyatlarının zincirleme şekilde tüm ürün ve hizmetlere yansıdığını dile getirerek, "Her zam, iğneden ipliğe yeni bir artış demek" ifadeleriyle tepkilerini ortaya koyuyor.

Bayram öncesi gelen bu artış, bazı vatandaşlar tarafından "bayram şekeri değil, bayram zammı" olarak yorumlanırken; yetkililerden fiyat istikrarına yönelik daha kalıcı adımlar atılması beklentisi dile getiriliyor.

#EdirneOlay

#Edirne

#MotorinZammi

#Akaryakit

#ZamHaberleri

#SonDakika

#Ekonomi

#TürkiyeEkonomisi

#Zam

#HayatPahalılığı

#GeçimDerdi

#Vatandaş

#BayramÖncesi

#BayramZammı

#EşelMobil

#ÖTV

#AkaryakıtFiyatları

#Mazot

#Ulaşım

#Gündem




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —