Menü Edirne Olay Gazetesi
Tarih: 16.04.2010 11:22
Kaçakçılıkta ‘Balık’ sezonu başladı

Kaçakçılıkta ‘Balık’ sezonu başladı

Facebook Twitter Linked-in

Haberin fotoğrafları için tıklayınız:

https://www.edirneolay.com/haberresim/1333.jpg

https://www.edirneolay.com/haberresim/1334.jpg

Kaçakçılıkta ‘Balık' sezonu başladı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kapıkule Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda ayrı ayrı operasyonlarda 2 milyon filtreli sigara kağıdı, 441 şişe yabancı içki ve 165 kilogram ağırlığında dondurulmuş kalkan balığı ele geçirildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kapıkule Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule'de 2 milyon filtreli sigara kağıdı ve 441 şişe içkinin yanı sıra 165 kg dondurulmuş kalkan balığı ele geçirdi. Bulgaristan uyruklu B.B'nin kullandığı X 5372 BK plakalı tır, risk analizleri çerçevesinde arandı. Tırda, 200 koli içinde 10 bin karton (2 milyon adet) filtreli sigara kağıdı bulundu. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü işbirliğinde yapılan bir başka operasyonda da sürücülüğünü S.G'nin yaptığı K 3577 AT plakalı otomobil, alınan istihbarat doğrultusunda durduruldu. Otomobilde yapılan aramada, 441 şişe içki ele geçirildi.

BALIKLAR TASİŞ'TE BEKLENİYOR

Yapılan bir başka operasyonda ise, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Tır Gümrük Sahasına gelen N.B.Ö isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı TIR'da yapılan aramada toplam 165 kilogram ağırlığında dondurulmuş kalkan balığı ele geçirildiği kaydedilirken, operasyonlar kapsamında gözaltına alınan tır sürücüleri B.B., NBÖ. ve otomobil sürücüsü S.G, Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Öte yandan, ele geçirilen kaçak kalkan balıklarının imha edilmesi söz konusu olurken, bazı vatandaşlar bu balıklarında TASİŞ'te satışa sunulması gerektiğini savunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —