Menü Edirne Olay Gazetesi
Tarih: 10.02.2010 15:28
Karaağaçlılar müze değil okul istiyor

Karaağaçlılar müze değil okul istiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

 Karaağaçlılar müze değil okul istiyor

Trakya Üniversitesi Rektörlük binasının müzeye dönüştürülmesi kararına Karaağaç mahalle halkı   "Biz müze değil okul istiyoruz. Şayet müze olacaksa Yüksek okulun bir bölümünde olsun." diyerek  tepki gösterdiler.

Geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, düzenlediği basın toplantısında Rektörlük binasının müzeye dönüştürerek Edirne halkının hizmetine sunacaklarını dile getirmişti.

 Bunun üzerine Karaağaç Mahallesi sakinleri, Rektörlük binasının müzeye dönüşmesi halinde Karaağaç mahallesinde var olan ekonomik durgunluğun daha da kötüye gideceğini savunarak, müze yerine Meslek Yüksek Okulu olmasını istediklerini söyledi.

Müzenin Karaağaç mahallesine hiçbir getirisi olmayacağını savunan halk, "Ama buraya okul yapılması halinde ekonomik olarak daha çok katkı sağlanacağına inanıyoruz. Şayet mutlaka müze yapılacaksa Buraya açılacak bir yüksek okulun içinde bir müze yapılsın. Bu dileğimizi Rektör Enver Duran'ın da değerlendirmesini istiyoruz" dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —