Trakya Gazeteciler Cemiyeti Cumartesi Buluşmalarına başladı
Trakya Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği 'Cumartesi Buluşmaları' toplantısının ilkinde TGD Başkanı Ali Soydan ve Gazeteciler (EESOB) Başkanı Emin İnağ, ve arkadaşlarını misafir ettiler. Trakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Soydan; 'Cumartesi Buluşmaları' toplantılarıyla kentin ileri gelenleri ile gazetecileri buluşturacaklarını ve kentin sorunlarına farklı bir pencereden bakacaklarını söyledi.
Trakya Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği 'Cumartesi Buluşmaları' toplantısında konuşan İnağ, yaz aylarının gelmesiyle turizm sezonunun açıldığını, bununla birlikte de problemlerin başladığını belirtti.
En büyük problemlerinin Edirne-Karağaç arasında alternatif köprü olduğunu ifade eden İnağ; “Edirne-Karağaç arasında Alternatif köprü bir an önce yapılmalı' dedi.
İnağ;'Engel nerededir bilemiyorum ama alternatif köprü bir an önce yapılmalı. Kentimizi turizmde tanıttık. İyi bir yere geldik. Şu anda ilimize her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Ancak kentin bir kısmını görüyor, bir kısmını göremiyor. Çünkü köprüden 5 tonluk otobüslerin geçişine izin verilmiyor. Ancak düne kadar köprülerden tankların geçtiğini herkes biliyor. 45-50 tonluk tank geçiyor ama 5 tonluk otobüs geçemiyor. Neden yasaklandı, onu da anlamış değilim. O nedenle alternatif köprü şart.'dedi.
TGD Başkanı Ali Soydan; 'Cumartesi Buluşmaları' toplantılarıyla kentin ileri gelenleri ile gazetecileri buluşturacaklarını ve kentin sorunlarına farklı bir pencereden bakacaklarını söyledi.
Soydan; Bu buluşmaya katılanların sorunlarını ve sevinçlerini meslektaşlarıyla paylaşıp kamuoyuna duyurma fırsatı bulacağını vurgulayarak, “Edirne’de toplantıların iki haftada bir yapılacak.”dedi.
Soydan, “toplantıların Trakya'nın genelinde yapılacağız ilk toplantıyı EESOB Başkanı Emin İnağ, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hayri Sonterler, Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özkan ile EESOB Genel Sekreteri Özay Güngör'ün katılımıyla gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum.” Diyen Soydan; Haziran ayında yapılacak toplantılarda, Edirne Valisi Gökhan Sözer ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'ı ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.