Türkiye Değişim Hareketi partileşiyor...
İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başlatmış olduğu Türkiye Değişim Hareketi Ocak ayında yeni bir isimle ve amblemle partileşiyor. Mustafa Sarıgül'ün genel başkanlığını yürüteceği partinin kuruluşu için 7 Ocak 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığına kurulum dilekçesi verilecek.
Türkiye Değişim Hareketi Edirne İl Temsilcisi Zafer Yürük, yaptığı açıklamada, uzun zamandır halkın beklediği değişim yürüyüşünün büyüyerek Türkiye'nin devini oluşturduğunu belirtti.
Yeni yıla yeni parti ve yeni iktidarla halkı buluşturacaklarını ifade eden Yürük, şunları kaydetti:
"Bu değişimdeki amacımız da halkımıza hizmet etmek, halkın gücünü iktidara taşımaktır. Uzun soluklu yürüyüşümüzün sonucu, halkın beklediği değişimi gerçekleştirmek, ülkemizi aydınlığa ve refaha çıkaracak, partimiz kuruluş aşamasına gelmiştir. Dipten gelen dalganın, Türkiye Değişim Hareketi'nin mimarı Mustafa Sarıgül ile birlikte çıktığımız yolda asıl amacımız Türkiye'yi ayağa kaldırmak ve halkın sorunlarını çözmektir. Türkiye'nin beklentisi haline gelen değişimin adresi olmaktan da gurur duyuyoruz. Bugün, Türkiye Değişim Hareketi, ülkemizin her yanında, her yaştan, her meslekten, her kültürden yurttaşlarımız tarafından, büyük bir ilgi ve destek görüyorsa, her gün pırıl pırıl, tertemiz yüzlerce insan hareketimize katılıyorsa, binlerce yurttaşımızın gönlünde taht kuruyorsak, bunun sebebi insanların bize inanması ve güvenmesidir heyecanımız, motivasyonumuz sürekli yükseliyor. Çünkü iktidar hırsımız var, ufukta Türkiye Değişim Hareketi'nin iktidarını görüyoruz. Siyasette, hedefiniz olacak, hırsınız olacak, heyecanınız olacak ama hırsınızı aklınızın önüne koymadan iyi yöneteceksiniz."
Yürük, Türkiye Değişim Hareketi'nin yeni bir isimle yeni bir amblem Ocak 2010 yılında Mustafa Sarıgül Genel Başkanlığında genel seçimlere gireceğini söyledi
. Türkiye tıkanmıştır. Diyen Yürük konuşmasına şöyle devam etti;
Rejim sorunları, Türkiye'nin gelişmesini ve güçlenmesini önlemektedir. Dış politikada,
Türkiye'nin güvenilirliği ve inandırıcılığı zedelenmiştir.
Ekonomik kriz ve işsizlik, her kesimin canını yakmaktadır.
Her alanda yeni ve ciddi reformlara ihtiyaç duyulmaktadır.
Ak parti'nin artık bu reformları yapacak enerjisi kalmamıştır.
Halkımız, değişim istediğini ve yeni bir iktidar aradığını ortaya koymaktadır.
Ancak halkımızın beklentisini bugünkü muhalefet karşılayamaz.
Muhalefet heyecansızdır, umut vermemektedir.
Bizim çizgimiz,
Ülkemizin bağımsızlığını ve ulusal birliğimizi savunmaktır.
Çizgimizi ve ilkelerimizi korurken, toplumun her kesimine açılacağız. Herkesin sevgisini kazanacağız.
Siyasi tarihimizin büyük birikimlerinden yararlanacağız.
Bülent Ecevit'in dürüst ve halkçı kişiliğini,
Profesör Doktor Erdal İnönü'nün bilim adamı ve devlet adamı anlayışını,
Turgut Özal'ın pratik çözümlerini, kendimize rehber edineceğiz.
Bayrağımıza, toprağımıza bağlı, ulusal birlikten yana herkese kapımız açık olacak. Her partinin tabanından oy alacağız.
Değerli Edirneliler,
Programımızla ve projelerimizle, Türkiye'nin düğümlerini çözeceğiz. En önemli sorun ekonomi ve işsizliktir. İktidar, bu konuda sınıfta kalmıştır. Siyasette asıl başarı,
Herkesi iş güç sahibi yapmaktır. Ekonomik programımızın temel hedefi işsizliği ortadan kaldırmak olacaktır. İşsizliği azaltmanın bir tek yolu vardır: Yatırımı ve üretimi arttırmaktır.işte biz bunu yapacağız.