-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,19% 0,16
-
EURO
50,91% 0,01
-
GRAM ALTIN
7219,90% 0,20
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
150 bin ton fazla ürettik
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Soydan, geçen yıl 800 bin ton olan çeltik üretiminin bu yıl 950 bin tona kadar çıkmasını beklediklerini söyledi.
150 bin ton fazla ürettik

Türkiye'de çeltik üretiminin yüzde 50'sinin yapıldığı Edirne'de bir ton çeltik üretim maliyetinin ton başına bin 65 lira olarak belirlendiğinin açıklanmasının ardından İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Soydan, geçen yıl 800 bin ton olan çeltik üretiminin bu yıl 950 bin tona kadar çıkmasını beklediklerini söyledi.
Trakya'nın verimli toprakları bu yıl çeltik üretimini 150 bin ton arttırdı. Köy Koop Edirne Birliği ile İpsala Çeltik Üreticileri Birliği, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde, çeltikte maliyeti belirlemek için bir toplantı daha yaptı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Türkiye çeltik üretiminin yüzde 50'sini gerçekleştiren Edirne'de, bu yıl bir ton çeltiğin maliyetinin bin 62 lira olarak belirlendiği kaydedildi. Son toplantıyı İpsala Çeltik Üreticileri birliği ve diğer 15 birlik yöneticisiyle birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Köy Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Eken, 'Yapılan toplantıda bir ton çeltiğin maliyeti 1062 lira olarak belirlendi. Çeltik maliyetini, TMO'ya, iktidar partisi ve muhalefet partilerine ileteceğiz. Çiftçinin kara gün dostu olan TMO'nun, çeltik fiyatlarının 1 liranın altına düşmesi halinde mutlaka müdahale alımı yapması gerekiyor. Diğer taraftan lisanslı ve emanet depoculuk sistemine geçilmesi gerekiyor. Bu konuda da hazırladığımız dosyayı Tarım bakanlığına ve TMO'ya sunacağız' dedi.
"EN AZ BİN 100 LİRA OLMALI"
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Soydan da, geçen yıl 800 bin ton çeltik üretimi gerçekleştirdiklerini bu yıl ise 400 bin dekar alanda 950 bin ton üretim beklediklerini söyledi. Toplantıda bir ton çeltiğin maliyetinin 1065 lira olarak belirlendiğini anımsatan Soydan, 'Köy Kop ile birlikte çeltik maliyetini 1065 lira olarak belirledik. Çeltik fiyatı 1100-1200 lira olmalı. Bunun altında olması halinde çeltik üreticisi zarar eder. Belirlediğimiz maliyeti, TMO'ya bildireceğiz. Bunun için TMO'dan randevu talep ettik. Ankara'ya giderek dosyayı sunacağız' diye konuştu.
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE
“İŞ CİNAYETLERİ KADER DEĞİLDİR ”
TOPRAĞINIZI SADECE BESLEMEYİN, YENİDEN CANLANDIRIN
RECEP DURAL SELİMİYE AÇILDI, EDİRNE DOLDU TAŞTI
Yükleniyor




