Tarih: 04.09.2015 19:46

16.İPSALA ÇELTİK FESTİVALİ VE TARIM FUARI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

16.İPSALA ÇELTİK FESTİVALİ VE TARIM FUARI BAŞLADI

16.İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı 2 Eylül Çarşamba günü İpsala Ticaret Borsası önünde oluşturulan kortejin Keşan Belediye Bandosu ve İpsala Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan yürüyüş ile başladı. Korteje Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve çok sayıda vatandaş katıldı. vatandaşlar ve davetliler katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyan kortej Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından fuar alanına hareket etti.

“Türkiye’de İpsala deyince belki pek bilmezler. İpsala’yı sadece çıkış kapısından geçenler, gelenler görebilir. Ama İpsala hakikaten Türkiye’de çeltiğin %44’ü Edirne’de, O %44’ün yarısından fazlası da İpsala’da üretilir. Eğer sofralarımızda pilav eksikse, o sofra sofra değildir derler. Onu sağlayan da İpsala halkımızdır. “dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir ise İpsala’daki fuar alanın eskiden çöplük olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ı çalışmasından dolayı tebrik etti.  Ayrıca şehitlere saygı için iptal edilen eğlencelere değinen Emir, bu nedenle de aldıkları eğlence iptal kararından dolayı Belediye Başkanı Kerman’ı ve Meclis üyelerini tebrik etti.

Fuarda stant kiralayan firmaları ziyaretin ardından fuarın en ilginç bölümü olan geleneksel kurbağa yarışması gerçekleşti. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif tarafından verildi. Fuarda geleneksel etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —