14915,65%1,02
43,12% 0,21
50,20% -0,08
6245,46% 0,83
10147,72% 0,77
3 KÖYDE 3 GÜNDÜR BULANIK SU ALARMI
Şiddetli Yağış Sonrası Aynı Manzara
Söz konusu üç köyde yaşayan vatandaşlar, son 3 gündür içme sularının bulanık aktığını ifade etti.
Gazetemizi arayan köylüler, özellikle şiddetli yağışlardan sonra bu durumun her defasında tekrarlandığını belirterek, yaşanan sorunun geçici değil, uzun süredir devam eden yapısal bir problem olduğunu dile getirdi.
İddialara göre, yağmur sonrası yükselen dere suları, içme suyunun temin edildiği kuyuya sızıyor ve bu durum suyun bulanıklaşmasına neden oluyor.
Atık Su Şüphesi Endişeyi Artırıyor
Köylülerin bir diğer önemli iddiası ise, Çatma ve Demirköy yerleşimlerinden gelen atık suların Çömlekköy Deresi’ne karıştığı yönünde.
Şiddetli yağışlarda derenin taşmasıyla birlikte bu atık suların çevreye yayıldığını belirten vatandaşlar, iki köyden gelen atık suların da içme suyu kuyusuna sızmış olabileceğinden endişe ediyor.
“İnsan Sağlığı Tehlike Altında”
Bulanık akan suyun içme ve günlük kullanım açısından ciddi risk oluşturduğunu ifade eden köylüler; özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlar açısından durumun daha da hassas olduğuna dikkat çekiyor.
Suya ilişkin herhangi bir resmî açıklama ya da analiz sonucunun kendileriyle paylaşılmadığını belirten köy sakinleri, belirsizliğin tedirginliği artırdığını söylüyor.
Yetkililere Çağrı
Vatandaşlar, içme suyu kuyuları ile dere yataklarının acilen incelenmesini, gerekli su analizlerinin yapılmasını ve sorunun kalıcı şekilde çözüme kavuşturulmasını istiyor.
Köylüler, “Her yağmurda aynı sorunu yaşıyoruz. Sağlığımız için net ve kalıcı bir çözüm bekliyoruz” diyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.
#Hatipköy
#Çömlekköy
#Suakacağı
#BulanıkSu
#İçmeSuyuSorunu
#SağlıklıSuHakkı
#KöyHaberleri
#Edirne
#EdirneKöyleri
#ÇevreSağlığı
#HalkSağlığı
#AtıkSu
#YetkililereÇağrı
#EdirneOlay