-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,07
-
EURO
51,00% 0,27
-
GRAM ALTIN
7107,74% -0,01
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
5 KURUŞLUK ZAMMA EDSYBDEN TEPKİ
EDSYB Başkanı Tuncay Aytın Ulusal Süt Konseyinin, Haziran 2014e kadar geçerli olacak çiğ süt referans fiyatına tepki gösterdi. Aytın; Ağustos 2013ten bu yana 1 lira olan çiğ süte 5 kuruşluk bir zam yapıldı. Beklenen fiyatın çok
5 KURUŞLUK ZAM’MA EDSYB’DEN TEPKİ
EDSYB Başkanı Tuncay Aytın Ulusal Süt Konseyinin, Haziran 2014’e kadar geçerli olacak çiğ süt referans fiyatına tepki gösterdi. Aytın; “ Ağustos 2013’ten bu yana 1 lira olan çiğ süte 5 kuruşluk bir zam yapıldı. Beklenen fiyatın çok altında açıklanan bu fiyata baktığımızda biz hayvan üreticilerini çok zor günlerin beklediği aşikârdır. Dövizde ki artış nedeniyle hammadde yönünden dışa bağımlı olan kesif yemde zamlar ard arda yapılırken, süte yapılan 5 kuruşluk zam hayvancılık sektöründe büyük bir kriz yaşanmasına neden olabilir.” Dedi.
Aytın açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ulusal Süt Konseyi’nin 25 Ocak cumartesi günü yapılan toplantısında, Haziran ayı sonuna kadar 1 litre çiğ sütün fiyatı, 5 kuruş arttırılarak 1.05 lira olarak açıklandı. Beklenen fiyatın çok altında açıklanan bu fiyata baktığımızda biz hayvan üreticilerini çok zor günlerin beklediği aşikârdır. Dövizde ki artış nedeniyle hammadde yönünden dışa bağımlı olan kesif yemde zamlar ard arda yapılırken, süte yapılan 5 kuruşluk zam hayvancılık sektöründe büyük bir kriz yaşanmasına neden olabilir.
Süt maliyetinin fiyatı sürekli artarken, ülkemizde kuraklık yaşanması söz konusu iken, 6 ay boyunca 1.05 lira fiyatla süt satacak olmamız, yaşanacak krizin habercisidir. Bu fiyat süt maliyetinin altında bir fiyattır ve tüm üreticilerimiz mağdur olacaktır. Bugün 4-7 aylık gebe, damızlık düvenin fiyatı 4 bin lira ise hatta onu da alacak kişiyi bulamıyorsak, aynı yaşta damızlık değeri olmayan dişi hayvan kesildiğinde 4 bin 500 lira para topluyorsa, 2008 yılında dişi hayvanlarımızı nasıl kasaplık olarak kestirdiysek, yine aynı senaryo yaşanacak gibi görünüyor.
Dişi hayvanlarımızın kesilmemesi ve ürettiğimiz sütten para kazanabilmemiz için… Her şeyden önce gelecek nesillerin sağlıklı ürünler tüketebilmeleri için… Biz bu yola baş koyduk, üreteceğiz ama ürettiğimizin de değerini istiyoruz.”
ATAMAN BEY; 'ZIR CAHİL BİR YOBAZ'OLARAK BİLİNİZ İSTERİM!
EDİRNE’DE ARAÇ SAYISI 210 BİNİ GEÇTİ
LALAPAŞA’DA OSMANLICA İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
LALAPAŞA’DA NÜFUSUN YARISI İLKOKUL VE ALTI EĞİTİM SEVİYESİNDE
PROF. DR. FİLİZ TUNA’DAN MİNİKLERE SKOLYOZ TARAMASI
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
Yükleniyor




