Tarih: 10.10.2024 16:17

Taybıllı; "CHP olarak istismar olayının takipçisi olacağız"

Facebook Twitter Linked-in

Taybıllı; “CHP olarak istismar olayının takipçisi olacağız”

Edirne'de 9.10.2024 tarihinde yaşanan tacizle ilgili Edirne Valiliği internet sitesinden açıklama yaptı.

Edirne Valiliğinin açıklamasından sonra Edirne CHP İl Başkanı Avukat Harika Taybıllı yaşanan akıl almaz olaya sert tepki verdi.

Edirne Valiliği internet sitesinden yaptığı açıklamada; "09.10.2024 tarihinde ilimizde 2 erkek çocuğun fotoğraflarının çekilmesi suretiyle tacizde bulunulduğu iddiasıyla, aileler şikayetçi olmuştur. Derhal emniyet güçlerimizce olayın faili olduğu tespit edilen yabancı uyruklu bir şahıs yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Daha sonra şahıs aynı gün adli makamlarca tutuklanmıştır. Çocuğun yüksek yararı gözetilerek adli makamlarca olayla ilgili yayın yasağı ve gizlilik kararı verilmiş olup bu çerçevede soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

 

Bu açıklamadan sonra CHP İl  Başkanı Av. Harika Taybıllı ise; "CHP olarak bu tür olaylar karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğimizi ve fail ya da faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki süreçlerin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyururuz." dedi ve şunları ekledi: “Dün Edirne’mizde ne yazık ki küçük çocuklarımıza yönelik kötü bir olay yaşandığı bilgisini aldık. Bu insanlık dışı saldırı, hepimizi derinden sarsmış, toplumumuzun vicdanında derin yaralar açmış ve doğal olarak öfkelendirmiştir. Yaşanan bu hadise, bir kez daha çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması ve bu tür suçların önlenmesi adına daha etkili adımlar atılması gerektiğini göstermiştir. Cinsel istismar, kim tarafından kime karşı yapılırsa yapılsın, affedilemez bir suçtur. Ancak masum çocuklarımızın bu suçun mağduru olması daha da vicdanlarımızı yaralamaktadır. Bu süreçte mağdur çocuklarımızın ve ailesinin mahremiyetine olan saygımız gereği olaya ilişkin detay paylaşımından kaçınmaktayız. Çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel sağlıklarının korunması en büyük önceliğimizdir ve bu doğrultuda tüm sürecin hassasiyetle yürütülmesini talep ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yaşanan bu üzücü olayın mağduru olan evlatlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; bu tür olaylar karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğimizi ve fail ya da faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki süreçlerin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyururuz. ”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —