Tarih: 10.06.2014 20:02

AKP DE KAHVE MOLASI

Facebook Twitter Linked-in

 AKP DE KAHVE MOLASI

Av. Müjdat Kahve; 5 yıldan bu yana 3 farklı yönetim ile yürüttüğü AK Parti İl Başkanlığı görevinden ayrıldı. “Yaklaşık 5 yıldır Edirne'de AK Parti il başkanlığı görevini yürütüyorum. Hiç bir zaman AK Parti'yi istediğimiz düzeyde başarıya ulaştıramadık. Edirnelilere kendimizi yeteri kadar anlatamadık. Özellikle bu son yerel seçimler öncesinde de AK Parti olarak Edirne Belediye başkanlığını kazanamaz isek görevi genel merkezimize iade edeceğimi kamuoyu ile de paylaşmıştım. 20 gün önce yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Teşkilat Başkanlığına da yeni getirilen Sayın Süleyman Soylu ile yaptığımız görüşmede, Edirne'de ve Türkiye çapında da kazanamadığımız tüm illerde veya bazen kazandığımız illerde yeni bir teşkilat yapılanması için hazırlık yaptıkları bize iletildi. Biz de 'Hay hay' dedik ve 15 gün önce resmi istifa dilekçelerimizi İl Başkanı ve İl Yönetim Kurulu üyelerimizin tamamı Genel Merkezimize sunduk.”dedi.

Kahve; “AK Parti gibi bir partinin yeni atama yapılana kadar boşluğu kabul etmeyeceği için bu süre içinde çok aktif olmasak ta görevimizin başındaydık. Öyle sanıyorum ki bu hafta içinde genel merkezimiz tarafından İl Başkanlığına yeni bir atama yapılacak. Bizlerde bugüne kadar yaşanmamış bir örneği burada yeni atanacak arkadaşımıza ve yöneticilerimize bir devir teslim töreniyle inşallah yapacağız. Biz AK Partililiğin sadece başkanlıkla yöneticilikle ilgili olmadığını, bu işin bir gönül işi olduğunu hep beyan etmiştik. İl başkanı, yöneticisi olmasak ta partimizin ve kentimizin emrinde olacağız, hizmete devam edeceğiz. Görevler gelip geçici, nihai olarak mutlaka zamanla sonlanacak ve zamanı geldi. Birlikte görev yaptığım arkadaşlarıma ve değerli basına da katkı ve hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.' ” Diyerek görevinden ayrıldığını söyledi.

“29 Ağustos 2009 tarihinden bu yana Ak Parti İl Başkanı olarak üç farklı yönetimle yaklaşık 5 yıldır Edirne'de AK Parti İl Başkanlığı görevini yürütüyorum.” Diyen Kahve;  “Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun Edirne Milletvekili olmasında hasbelkader de olsa küçümsenemeyecek kadar katkım olduğunu düşünüyorum. Sayın Müezzinoğlu'nun bakan olmasıyla birlikte Edirne'nin vizyonunun geliştiğini ve Edirne'nin tanıtımının arttığını söyleyebilirim. Keşke Edirne Belediyesi'ni de kazanabilseydik. Müezzinoğlu'nun nezdinde Edirne'de çok farklı organizasyonlar oldu. Önümüzdeki süreçte kongre toplantılarının Edirne'de daha fazla olacağını düşünüyorum. Turistlerin hepsi çok değerli ama kongre turizmlerinde Edirne'ye daha seçkin turistler geliyor. Hızlı treni keşke somut olarak başlatabilseydik. Havaalanını keşke işler hale getirebilseydik.” Dedi.

“Türkiye'de seçilmişler ve atanmışlar arasında sanki bir çekişme varmış havası var. Benim bir bürokratla ve seçilmişle asla ve asla siyasi ve özel problemim olmamıştır. Sorun yaşadığım ya da tartıştığım bir il müdürü olmamıştır. Edirne valisi hangi prosedüre göre atanmışsa gidişi de aynı prosedürle olmuştur. Gelişinde özel bir etkim olmadığı gibi gidişinde de hiçbir etkim olmamıştır.' Diyen Kahve, yeni atanacak İl Başkanı için Trakya Birlik Başkanı Rafet Sezen’i kastederek “Rafet beyin Ankara'ya görüşmeye çağırıldığını duyduk. Kısa bir süre içinde yeni il başkanımız atanacaktır.”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —