Tarih: 28.06.2016 18:17

ALİ DEMİRKIRAN; ESNAF BU YÜKÜ TAŞIYAMAZ!

Facebook Twitter Linked-in

ALİ DEMİRKIRAN; ESNAF BU YÜKÜ TAŞIYAMAZ!

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümleri ile İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi istihdam etme mecburiyeti konusunda bir açıklama yaptı. Ali Demirkıran açıklamasında,“Ekonomi ve iş dünyamız hızla ve acımasızca tekelleşiyor. Orta ve bilhassa küçük işyerleri, küçükzanaatkâr ve esnaf yok oluşa sürükleniyor. Bu yıkım sürecinde esnafımıza bir darbede 1Temmuz 2016 da yürürlüğe gireceği bildirilen iş sağlığı ve güvenliği yasası ile vurulacak” dedi.

Hesap kitap yapmadan, hayatın gerçeklerini gözlemlemeden, masa başında adaletli kararlar alınamayacağına dikkat çeken Demirkıran, “Tek kişinin çalıştığı işyerlerinde bile ‘işyeri hekimi’  ve ‘işyeri güvenlik uzmanı’ istidam yükümlülüğü getirilmesi aklın, havsalanın alacağı bir şey değildir.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümleri ile İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi istihdam etme mecburiyeti 1 Temmuz 2016 Tarihinden itibaren az tehlikeli işyerlerinde ve 10 işçiden az işçisi olanlar içinde zorunlu hale getirildi. Yani tek işçisi olan berber, dönerci, bakkal ve benzeri esnaflar bu uygulama kapsamına sokulmuş bulunmaktadır.

Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslaklarında bunlara bir de hemşire ve sağlık memuru gibi diğer sağlık personeli çalıştırma zorunluluğu ekleniyor. Bunlar makul uygulamalar olmaktan uzaktır. Esnaf bu yükü taşıyamaz. Ciddi sıkıntılara sebep olacak bu yanlıştan derhal dönülmelidir” uyarısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —