Tarih: 06.08.2024 13:06

ASIM UYGUNER; BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK ŞİMDİ SIRA HÜKÜMETTE!

Facebook Twitter Linked-in

ASIM UYGUNER; BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK ŞİMDİ SIRA HÜKÜMETTE!

 

Edirne Belediyesi İsrail'in Bat-Yam Belediyesi ile imzaladığı kardeş şehir protokolünü oy birliği ile bozdu.

 

Kardeş Şehir Anlaşması yapılan İsrail'in Bat-Yam kenti,daha önce Edirne'de yaşamış Yahudilerin yoğun olarak bulunduğu özel bir şehir…
 

Konu ile ilgili bilgisine başvurdumuz Edirne Belediye Meclis Üyesi Asım Uyguner, bize verdiği beyanatta;   

 

Edirne Belediye Meclis Üyeleri olarak bizlerin İsrail'de yaşayan Edirneli vatandaşlarımızla ilgili hiçbir problemimiz yok... Bugün burada aldığımız karar İsrail hükümetinin  Filistin'de yaptığın soykırıma karşı almış bir karardır!

Netanyahu hükümetinin insanlık dışı davranışlarından vazgeçmesi ve Filistin halkının insanlık haklarının geri teslim ettigi an biz de kararımızı tekrar değerlendireceğiz!

Bizler bugün Edirne Belediyesi meclis üyeleri olarak üzerimize düşen görevi yaptık ve Filistin halkının yanında durmak için yapabileceğimizin en iyisi olan bu kararı aldık. 

Şimdi Bizim de beklentimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak  İsrail ile politik ve ticari ilişkilerimizin bir an önce askıya alınıp, bu konudaki kararlığımızı ortaya koymak adına Küreciğinde derhal kapatılması yönündedir.

 

Uyguner; Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizin böyle bir karar alarak Bizim aldığımız kararı taçlandıracağını umuyoruz. Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —