Tarih: 16.05.2016 15:53

AV. SİNAN TEKİN;“ŞEHİR MEDENİYETTİR”

Facebook Twitter Linked-in

AV. SİNAN TEKİN;“ŞEHİR MEDENİYETTİR”

Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin, Ankara’da gerçekleştirilen “Uluslar arası İdeal Kentler Zirvesi”ne katıldı.  11-12 Mayıs tarihlerinde Ankara’da, Ankara Sanayici ve İşadamları Derneğinin organize ettiği zirveye Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin ve Merkez ilçe Başkan Yardımcıları Mehmet Akif İriş ile Selim Tekin Genel Koordinatör Talha Kös’ün özel davetlisi olarak katıldılar.

Av. Sinan Tekin; Zirvenin son derece faydalı olduğuna dikkat çekerek zirve konusunda şunları söyledi; “Kentsel dönüşüm sürecinde şehirlerimizin imarı ve ihyası için 7 ülkeden dünyanın en deneyimli uzmanları katıldılar.  Zirvede, doğru tespit doğru teşhis ve doğru tedaviler ve daha yaşanılabilir şehirler için şehirlerimizin imar ve ihyası konusunda son derece faydalı sunumlar yaptılar. Mesela, İtalya’nın Bologna Büyükşehir Belediyesi’nden zirveye katılan Francesco Evangelisti kentsel dönüşüm yapılarak tarihi kent merkezlerinin aslına uygun olarak yeniden inşası ve ihyası ile Bologna şehrinin geldiği ekonomik ve turistik seviyeyi ortaya koyduğu örneğini verdi”

TEKİN, ZİRVEDE KONUŞULANLARDAN BAZI NOTLARI ŞÖYLE ÖZETLEDİ;

-Şehir medeniyettir.

-Biz medeniyetimizin izlerini şehirlerimiz üzerinden takip ederiz.

-Şehir sanattır, şehir edebiyattır, şehir felsefedir.Tüm bunların uyumu ya da farklılıklarından doğan birikimi, zenginliği aynı zamanda şehrin zenginliğidir.

-Geniş bulvarlar günümüz dünyasında ideal kabul edilebilir ancak şehrin kimliğini belirleyen tarihi yapılar arasındaki dar sokaklardır.

-En ideal şehir kendi öz kimliğini yansıtan, çevreye ve yaşayan tüm canlılara saygılı, toplumun tüm kesimlerine imkânları eşit olarak ulaşılabilen olandır.

-İdeal kent; iyi olanı arama ve güzel olanı yapma düşüncesinden oluşur.

-Tarihi kent kimliği güçlü şehirlerdir.

-Kadim medeniyetten beslenerek şehri ihya etmek gerekir.

-Kültür çeşitliliğinin medeniyet oluşturabileceği yegâne unsur şehirlerdir.

-Farklılıklarımızdan güç alan medeniyetlerin katmanları üzerine kendi medeniyetini inşa etmiş atalarımızın torunları olarak sorumluluğumuz çok büyüktür.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —