Tarih: 18.04.2016 14:32

AYŞEKADIN ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ ‘’MİNİK TEMA’’GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR

Facebook Twitter Linked-in

AYŞEKADIN ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ  ‘’MİNİK TEMA’’GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Edirne İl Temsilciliği yönetimi tarafından,  Ayşekadın Anaokulu Öğrencileri ve öğretmenlerine TEMA üyelik belgeleri törenle verildi… Edirne TEMA Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal; Ayşekadın Anaokulu öğretmen öğrenci ve velilerine çevreye olan duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti. Çoğal; “bu onurlu ve kutsal görevin gönüllü savunucuları arasında sizleri görmekten onur duyduğumu belirtmek isterim.” Dedi

2010 yılından bu yana uygulanan ve bir yıl süreli okul öncesi çevre eğitimi programı olan Minik TEMA Programı dört yaşını dolduran çocukların doğa ile olan bağlarını güçlendirmeyi, doğada kaliteli vakit geçirmelerini sağlamayı ve fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Minik TEMA Programı gönüllü uygulayacak öğretmenler için ise doğa ile ilgili 42 adet etkinlikten oluşan bir öğretmen rehberi sunuyor ve bu etkinlikler gözlem kutusu ve posterlerle destekliyor... Katılımcı öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı tarafından onaylı eğitim sertifikası alıyor.      

Okul bahçesinde düzenlenen törende, öğrencilere TEMA kimlik kartları dağıtılıp TEMA rozetleri takıldı. Ayşekadın Anaokulu Okul Müdürü Nurten ÖZDEMİR ve yönetim ekibinden Adile EREN, İlhan TOKATLI ‘nın katılımlarıyla sınıf öğrencilerine TEMA rozet ve kimlik kartları verilerek miniklerin gösterisinden sonra okul bahçesinde fidan dikme töreni gerçekleştirildi.

Etkinliklerin sosyal aktivite açısından faydalı olduğunu söyleyen Ayşekadın Anaokulu Okul Müdürü Nurten ÖZDEMİR  'TEMA Vakfı’na destek vermeye devam edeceğiz. Ağaç ve orman sevgisini küçük yaştaki çocuklarımıza aşılamak ve doğayı koruma adına gerçekleştirilen bu tür etkinlikleri destekliyoruz. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olan yavrularımıza yaptığımız etkinliklerle orman sevgisini kazandırmaya devam edeceğiz. Dedi.

Çoğal; TEMA Vakfı olarak bütün faaliyetlerimizin çıkış noktasını gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak oluşturuluyor. Bu çabamızda en büyük desteği sizlerden alıyoruz. Gücünü gönüllerden alan bir halk hareketi olarak, önümüzdeki dönemlerde de yeni katılımlarla daha da güçleneceğimize inanıyoruz. dedi

İlimizde TEMA çalışmalarımıza katkılar sunacak gönüllülerimizle çoğalarak daha yeşil yarınlara umutla bakmanın heyecanını yaşıyoruz. Geleceğin gücünün doğada olduğuna inanıyor ve insanların doğa ile uyum içinde yaşayacağı bir geleceği savunuyoruz. ‘’ Verimli topraklar, yaşam veren su ve temiz bir hava için bizlere destek veren, yaşamın savunulmasında TEMA’ ya katkıda bulunan TEMA okulu ve TEMA gönüllüsü olan Ayşekadın Anaokulu’na TEMA ailesine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —