Tarih: 05.08.2016 20:15

AYTIN, “500 BAŞ VE ÜZERİ DAMIZLIK DÜVE İÇİN YATIRIM YAPANLARA %50 DESTEK VERİLECEK!!!”

Facebook Twitter Linked-in

AYTIN, “500 BAŞ VE ÜZERİ DAMIZLIK DÜVE İÇİN YATIRIM YAPANLARA %50 DESTEK VERİLECEK!!!”

Bakanlar Kurulu Kararı ile damızlık düve yetiştirenlere % 50 oranında hibe desteği sağlanacak. Resmi Gazete'nin 3 Ağustos 2016 tarihli sayısında yayınlanan karara göre, en az 500 baş kapasiteye sahip yeni kurulacak veya mevcut işletmelerini 500 baş kapasiteye çıkaracak olanlara inşaat, hayvan alımı, makine ve ekipman alımında % 50 oranında hibe desteği sağlanacak.

Konuyla ilgili Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın yaptığı açıklamada; “Bakanlar Kurulu, kırmızı et fiyatını kontrol altında tutmak için damızlık düve yetiştirene % 50 hibe için ilk adımı attı. 500 baş ve üzeri damızlık düve için yatırım yapanlara destek verilecek. Söz konusu düzenleme tesis inşaatı ile hayvan ve makine alımlarını kapsayacak.” dedi.

Edirne'de bu kapsamda yatırımların olabileceğini vurgulayan Tuncay Aytın; “Bu sayede ülkemiz dışarıdan ithal et almaktan kurtulacak kendimiz üretip kendimiz tüketeceğiz. Ben hayırlı olacağı kanaatindeyim. Destekten yararlanabilmek için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne üye olmak ve veteriner bilgi sistemine en az 3 yıl kayıtlı olmak gerekiyor. Aranan şartlar arasında aktif bir sığır işletmesi olması da var.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —