Tarih: 04.07.2024 20:46

BAŞ CAZGIR ŞÜKRÜ KAYABAŞ VEDA HAZIRLIĞIN

Facebook Twitter Linked-in

BAŞ CAZGIR ŞÜKRÜ KAYABAŞ VEDA HAZIRLIĞINDA 

Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri  Baş Cazgırı 82 yaşındaki Şükrü Kayabaş , güreşlerin göz bebeği çöplüğe olan olan Tarihi 663.Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde baş cazgırlığa veda edeceğini dile getirdi.

Kayabaş şu sözlere yer verdi: “Benim de tarihi Kırkpınar’da bu sene 60. Yılım. 1982 yılında baş cazgır oldum. 42 yıllık baş cazgırım. Buranın havası bambaşka bende, 60 yıldır bu görevi yapıyorum.

Burada 10  belediye başkanı ile 30 Ağa ihalesi yaptım. Yarında ağa karşılaması yapacağım ben bile büyük heyecan duyuyorum. Tarihi Kırkpınar bambaşkadır. Dualı sporumuz dur. 

 Cazgır ve pehlivan kardeşlerime başarılar diliyorum. Kimin baş cazgır olacağını Edirne Belediyesi ve Geleneksel Güreş Federasyonu karar verecek. Benim şuanda ki yardımcım Antalya’lı Emin Ger. Ama onu yaparlar başkasını yaparlar bilemem 9 tane cazgır burada görev alıyor. 

Buradan veda edeceğim. İnşallah bir dahaki  seneye burada seyirci olarak olacağım.

 "82 yaşındayım . Ben bu sahalarda yağlı güreşte yaptım” 60 yıllık cazgırlık yaşamında 42 yıldır dualı çayırlarda ustalıkla baş cazgırlık yapan  Şükrü Kayabaş 663. Kırkpınar’da güreşçilerle ve seyirci ile vedalaşarak görevini bırakacağını ifade etti. Yeni baş cazgır kim olacağına Edirne Belediyesi ve Geleneksel Güreş Federasyonunun karar vereceğini söyleyen Şükrü Kayabaş, dualı çayırda 30 Ağa ihalesi yaptığını belirtti. 

Bu yıl yapılan güreşlerin hepsinden farklı olduğunun önemini vurgulayan Şükrü Kayabaş, tüm pehlivan ve cazgırlara başarılar diledi ve güreş sistemiyle ilgili  şu sözlere yer verdi;  

"KIRKPINAR OLİMPİYAT ŞEKLİNDE OLACAK"

“Bu sene tarihi Kırkpınar bambaşka olacak. 32 başpehlivan belli oldu. Bugünde ilk 8 belli olacak.Bu gün iki tur var 23 tane başpehlivan katılacakmış. 2 tur yapılacak. Son 8 burada güreşmeyecek.  Cumartesi ve  Pazar günü tarihi Kırkpınar’a yakışır bir şekilde olacak. Bu sene bambaşka olacak. Kırkpınara herkes zembil alıp gelemeyecek. Kırkpınar olimpiyat şeklinde olacak. Ben bütün pehlivanlara başarılar diliyorum”. dedi. 

Haber:Cansel Pelvanoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —