Tarih: 01.10.2024 18:28

BAŞOĞLUNA METHİYELER DÜZEN HOCA EFENDİLER İYİ OKUYUN!

Facebook Twitter Linked-in

BAŞOĞLUNA METHİYELER DÜZEN HOCA EFENDİLER İYİ OKUYUN!


HAMZA YASA:YAZI-YORUM 

Elimde geçtiğimiz yıl sonunda hazırlanmış, Edirne’ye 975 km(!) mesafedeki Samsun Canik'ten Edirne İl Müftülüğüne gönderilmiş iki adet teklif mektubu var.

Biri 13 kalem büro malzemesi için toplam %10 KDV dahil  yaklaşık 1 Milyon 200 bin TL  tutarında bir teklif mektubu, digeri ise bu yılın 5.nci ayında hazırlanmış 4 kalem malzemeden oluşan yaklaşık KDV dahil 540 bin TL lik bir başka teklif mektubu.

Birincisi, 1 gram altın 1891 TL iken 625 gram altın fiyatına hazırlanan teklif mektubu aşağıda görüyorsunuz.

Şimdi de Türkiye'de önemli iç dekorasyon işi yapan bir firmanın Yukarıdaki teklifte sözü geçen malzemeleri 1 sınıf(!) kaliteli malzeme ile yapılırsa bugünkü fiyatı yazıyor...

Yani 10 ay sonra Gramı 1891 TL den 283 gram,bu günki altın fiyatı i çıkan altından ise bu gün 194 gram altın fiyatına hazırlanabilen fiyatı görüyosunuz!

Aşağıda gördüğünüz hesaplamalarda dikkat ederseniz bir not var! Orada, " 9' uncu sıra dahil,sunta ve MDF olarak yapılmış olabileceğinden, fiyatlar %30 aşağıya çekilerek yapılmalıdır!"  diyor!

Şimdi bu listeye de iyice bir kontrol edin ve hemen yukarıdaki liste ile bir mukayeseydiniz.

Gördüğünüz gibi Bu listede duvardan duvara halı hariç KDV dahil 535.425 lira tutuyor! Yani teklif mektubundaki fiyatın dik yarısı.

Birde ilk 9 malzeme fiyatlarından %30 düşerseniz varın siz düşünün Fiyat farkını!

Gelelim aşağıda  gördüğünüz ikinci teklif mektubu na;

Burada da durum hemen hemen aynı...

Şöyle ki:

6 ay önce 4 kalem malzeme için KDV dahil toplam 525.900 TL hesap çıkartılmış, oda o günki 1 gram altın fiyatı olan 2427 TL den 217 gram altına denk geliyormuş!

Gelin görün ki birinci sınıf ahşap malzemeden aynı 4 kalem malzeme,KDV dahil 219.950 TL'ye bu güki fiyatlarla yapılabiliyormuş!

Bir de bundan MDF ile yapılanlar varsa düşülen %30 da düşülecekmiş! Altın hesabına gelirsek bu iş 217 gram altına değil o gün 90 gram altına, aradan gecen 6 ay zamana rağmen 80 gram altına yapılabiliyormuş!

Peki bütün bunları niye anlattım?

Hani müfettiş raporları ile görevden alındıktan 50 gün sonra Ankara'ya giden eski Müftü Hasan Başoğlu vardı ya... 

Hah işte onu kişisel menfaatleri için BAŞOĞLUNU destekleyip, Edirne'de kalsın diye kapı kapı gezip destek isteyen kerameti kendinden menkul hoca efendiler vardı ya... hatırladınız mı? 

Neyse ben hatıtlatayım; şimdinin dernekçisi Mevlana Camii Müezzini Faik Sezer, Eski Cami Müezzini İsmail Şen,Türk Diyanet  Vakıf-Sen Başkanı Şahin Bulur ve Serhat Yeleser...

Yukarıda yazdıklarımı ve daha fazlasını biliyorlardı(!) ve  bunlara rağmen müftümüz gitmesin diye sağda solda destek arıyorlardı!

İşte bütün bunları bilin ve sagda,solda hala dedikodu yapıp menfaatlerine dokunan herkesi 'Mürtet' ilan eden o kerameti kendinden menkul hoca efendileri de tanıyın istedim.

Peki Hepsi bu kadar mı Elbette değil tabi ki!


Bakınız BAŞOĞLU'NUN Edirne’ye geldiği BAYBURT'ta  geride ne cevapsız sorular bırakmış!  


Yorumsuz  yayınlıyorum!


HAMZA BEY,

D.İ.B HASAN BAŞOĞLU' İÇİN BAYBURT MÜFTÜLÜĞUNE MÜFETTİŞ GÖNDERDİ.  TEFTİŞ EDEN MÜFETTİŞ BEYLER ACABA ŞU SORULARIN CEVABINI ARADILAR MI? 


Öncelikle böyle bir teftişten personel haberdar edildi mi? Olaylarla alakadar olan personelin ifadesi alındı mı?Yoksa kamuoyuna yansıyan müftünün yanlış icraatları teftiş edilir gibi yapılıp müftü kurtarılmak mı istendi. Tabi ki meselenin takipçisi olacağız. Her ne kadar müftü bey Hukuk okuyan ve mezun olan çocuklarına güvense de, bize göre adalet haklı olanların lehine tecelli edecektir. Bayburt un şerefli insanları ve müftülük personeli bir gün mutlaka doğruları söyleyerek Başoğlunun  maskesini su yüzüne çıkaracaktır. 


Müfettiş beyler;

1-Bayburt eski il müftüsü Hasan Başoğlu  Bayburt ta göreve başladığı ilk aylarında, daha yeni yapılmış olan dört katlı il müftülük binasının bina içi tüm bölümlerinin yıkılıp daha yeni olan kapı pencere masa,Fanyas, mermer, WC vs. tüm malzeme ve bölümleri yenileyerek o tarihte 350 000 tl bu günün parası ile en az 3.5 milyonluk bir tamirat yaptığını kendisine makam odası değil kral dairesi yaptırdığı zaman, " binanın daha yeni yapıldığını buna ne gerek var diyen personele, bunun parasını sizden değil, tamamen Ankara dan vakfın bütçesinden karşılanıyor sizi ilgilendiren bir şey" diyerek yapılan gereksiz masraf ve israfa yol açan bu tamiratı neden yaptığını? Finansmanı nasıl ve ne yolla elde ettiğinin sordular mı?


2-Müftü Hasan Başoğlu Bayburtta  4defa ayrı ayrı zamanlar da Halka açık yemekli (kavurma ,pilav,tatlı,ayran)  programlar düzenleyerek  Kuran Kurslarına ait çalışmaları halka takdim edip programlara ait masrafları personelden dolaylı tehdit yoluyla temin ettiğini, bir çok personelden çeyrek altın aldığını, promosyon paralarını da  sizin daire ile işiniz, izniniz, raporunun,cemaat ve cami ile probleminiz olmayacak mı idare ve müftü ile hiç işiniz olmayacak mı, siz hiç şikayet edilmeyecekmisiniz, gibi dolaylı tehditlerle  topladığı paraları hangi yetki ile topladığının sordular mı?


3- Kuran Kursu yapım aşamasında ayni anda bsşlattığı inşaatta, işçileri, kullanılarak müftülük te özellikle memnun etmiş oldüğu  6 kişiyi M.Y 2 daire F.Ç ,A.Y ,İ.K,F.K nin  nasıl daire sahibi yaptığı, Yüzlerce personel içinde neden o 6 kişi ve o kişiler  ondan önce hangi görevde idi ve bunun zamanın da hangi göreve geldiklerinin  sordular mı?


4- 20 yıllık Elektirik ustasını (Hasan B.) Daireye vekil imam alarak ve bir gün dahi cami görevi yaptırmadan o dairelerin ve Kuran Kursunun elektriğini o vekil imamı çalıştırarak yaptırdığı sonunda da o imama kadro tahsis ettirip başka bir vilayete imam olarak atanmasına bizzat Başkanlıktan işini yaptığını sordular mı?


5-Müftü beyin hanımı ile birlikte 45 günlük ümre ödülünün özellik le hanımın resmi bir sıfatı yokken bu ödülü nasıl aldığını sordular mı?


6. Müftü Hasan Başoglu nun hanımının Bayburt üniversitesinde ki sınavlarına müftünün okul yıllarından Arkadaşı Üniversitedeki  öğretim görevlisi A V aracılığı ile yerine Başka bir kişinin sınava  girdiği! Bu ortaya çıkınca üniversitede itiraz eden başka bir hocanın  itirazının nasıl bertaraf edildiğinin araştırmasını yaptılar mı?


7-Hasan Basoğlu nun Tayini Edirneye çıkar çıkmaz daha henüz Edirneye gitmeden kendisi ümrede iken Bayburt tan  müftü yardımcısı Abdullah Aksoy a talimat vererek Edirne müftülüğü binası ihtiyaçları için Bayburt merkez ve köylerden para topladığını ve Edirneye giderken Bayburttan ne kadar para gönderdiğinin sordular mı?


8-Hasan Başoğlu Bayburtta biz personele Kuran Kurslarının 3 yıllık iaşe,ibate, yakıt vs giderlerinin kasa da mevcut olduğunu gideceği aylarda bir hayırsever 3 milyon bağış yaptığını tüm personele toplu halde söylediği halde, Yerine gelen müftü Abdurrahman  Şahin kasada beş kuruş yok. Bu paraların ne olduğu sorudular mı?


9-Bir Bayburt personeli olarak şunu açıkça söylüyoruz. Hasan Başoğlu Bayburtta halkın ve personelin önüne iki adet Kuran  Kursu koydu, bunların arkasından her türlü filmi çevirdi. Camide Mihrabı, vaazı,Kuranı, dini sohbeti , cami eksenli hiç bir çalışması olmadı, kendi döneminde cami görevi yapmayan personele de eğer bu personeller yüklü miktarda para getiriyorlar sa, (Ki getiren çok personel  oldu) bunlar göreve gitmese de idare olarak hiç bir ışlem yapmadı. Hasan bey için bu kurum da en önemli görev ona bol miktarda para getirmekti. Parayı getir hiç camiye de gitme  anlayışı soruldu mu?


10-Muftü bey ahlaki manada personele bol miktarda belden aşağı fıkra anlatır,bayan personele aşkım, kiymetlim, canım ifadelerini her daim kullanırdı. Bu yüzden tayin isteyen ve ağlayarak  Bayburtan ayrılan bayan personelle ilgili soru sordular mı? Edirnede bu yüzden mahkeme kararıyla uzaklaştırma alan Başoğlu  için bu yönde araştırma yatılar mı?


11-Daha yazılması gereken bir çok kanunsuz mesele varken bu müftünün neden teftişi, açığa alınmadan, görevden uzaklaştırmadan yapılıyor?


Müftü görevi başındayken personelin rahat bir şekil de ifade veremeyeceği neden düşünül müyor? Bu kanunsuz ve illegal eylem ve icraatları yapan Hasan Başoğlu hakkında ki soruşturma ve teftiş takipçisi olup adalet yerini buluncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —