Tarih: 22.08.2023 00:09

BATMAN'DA EDİRNELİ KAYYIM BAŞKAN TARTIŞMASI YAŞANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz hafta içinde Edirne’den Batman’a vali Ekrem Canalp’ın talebi doğrultusunda Batman belediyesine başkan yardımcısı olarak getirilen Ali Eraslan’ın atamasına siyasilerden sert tepki geldi.
Aslen Batmanlı olan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili M. Emin Ekmen, Batman’a kayyum yardımcısı atamasına sosyal medya hesabından ironi yaparak tepki gösteri. Ekmen yaptığı açıklamada;  “Tartışmalı bir şekilde görevden alınan Edirne Çevre Koruma Vakfı Eski Müdürü Ali Eraslan Batman Belediye Başkanlığına kayyım yardımcısı olarak atanmış. 650.000 nüfuslu ilimizden bir belediye başkan yardımcısı çıkartamamak ta bizim ayıbımız(!) olsun.” Dedi.

Görevden uzaklaştırılan Batman belediyesi eş başkanı Dr. Mehmet Demir de atama ile ilgili tepkisini yine ironi yaparak sosyal medya hesabından yaptı.

Edirne Olay gazetesinde yayınlanan bir makaleyi de paylaşarak tepkisini ortaya koyan belediye eş başkanı Mehmet Demir; “ Kayyum Ekrem Canalp’ın Batman çayına ilgisinin kaynağı anlaşılıyor. Meriç Nehrinin canına okuduğu gibi Batman Çayının ve su Havzasının da canını okumak istiyor. İyi tecrübelerini haklı olarak gittiği her yere götürüyor. Çok iyi bir tecrübe!”

CHP Batman İl başkanı Hikmet Duruş; “Bu atama Batman halkına hakarettir…”

Cumhuriyet Halk Partisi Batman il başkanı Hikmet Duruş Batman belediyesi yardımcılığına Edirne’den bir ismin getirilmesine tepki gösterirken; “ Bu atamayı Batman halkına hakaret olarak görüyoruz. Batman 650 bine yaklaşan nüfusuyla büyük şehir olmaya aday kadim bir şehir. Bu kadar insanın yaşadığı bir ilde belediye başkan yardımcılığı için Edirne’den bir ismin getirilmesini asla doğru bulmuyoruz.  Bu konuyu vekillerimizle istişare edip meclise taşımayı da düşünüyoruz. Kayyum atamalarına ilk günden beri karşı duran bir politikamız var. Bu yetmezmiş gibi kayyum yardımcılığına Edirne’den bir isimin getirilmesini endişe verici olarak karşılıyoruz.” Dedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —