Tarih: 05.08.2015 15:56

BELEDİYE, ÇOCUKLARI SOKAK OYUNLARINDA BULUŞTURUYOR.

Facebook Twitter Linked-in

BELEDİYE, ÇOCUKLARI SOKAK OYUNLARINDA BULUŞTURUYOR.

Edirne Belediye Başkanlığınca Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında başlatılan ‘Gökkuşağı Projesi’ hızla devam ediyor. İnternet bağımlılığını azaltmak, internetin gereksiz kullanıldığında doğurabileceği zararlarından bahsetmek, çocukların boş zamanlarında sokaklara çıkıp arkadaşlarıyla vakit geçirmesini sağlamak, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını öğretmek ve arkadaşlarıyla bu oyunları sokakta oynamalarını sağlamak ve bu sayede arkadaşlık ilişkilerini güçlendirmek amacıyla hazırlanan Gökkuşağı Projesi kapsamındaki eğitim semineri devam ediyor.

Saraçlar Kuran Kursu ve Hoca Ahmet Yesevi Kuran Kursu’nda eğitim gören çocuklarla bir araya gelen Edirne Belediyesi Aile Danışmanlık Birimi Personeli Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi, “Hayat sokakta öğrenilir. Sokakta oyun oynayarak, arkadaşlık ilişkilerinizi daha da güçlendirir, sorumluluk duygusu kazanırsınız” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli Özlem Öztürk ise, çocuklara engelli arkadaşlarına nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirdi. Öztürk, çocuklardan engelli arkadaşlarını da oyunlara dahil etmelerini istedi. 

Daha sonra sokakta unutulmaz bir gün geçiren çocuklar,  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu’na teşekkür ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —