Tarih: 10.03.2015 16:30

BELEDİYE PERSONELİ İŞARET DİLİ EĞİTİMİNDE

Facebook Twitter Linked-in

BELEDİYE PERSONELİ İŞARET DİLİ EĞİTİMİNDE

Edirne Belediye Başkanlığı ilklere imza atmaya devam ediyor. Edirne Belediyesi ve Edirne İşitme Engelliler Derneği işbirliği ile ortaklaşa oluşturacakları İşitme Engellileri Korusu'nun hazırlıklarını sürdürürken, Edirne Belediyesi personeli ‘İşaret Dili Eğitimi’ almaya başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Halkı’na hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmetin en iyisini ve kalitesini verebilmek için, belediye personelinin işitme dili eğitimi almaya başladığını belirtti.

Edirne Belediyesi Başkanlığı tarafından, Edirne Belediyesi personeline, İşitme Engelliler Öğretmeni Denizhan Kurt tarafından işaret dili eğitimleri verilmeye başlandı. Eğitimler devam ederken, işitme engelli vatandaşlarla da bir araya gelerek pratik yapacak olan Edirne Belediyesi Personeli de, bu uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İşitme Engelli vatandaşlarımızın hizmetlerimizden çok daha rahat yararlanabilmesi için belediye personelimize İşaret Dili eğitimi vermeye başladık. Tüm müdürlüklerimizde en az 3 personelimiz İşaret Dili'ni mutlaka biliyor olması gerekiyor ki, işitme engelli vatandaşlarımız Edirne Belediyesi'nin hizmetlerinden rahatlıkla yararlanabilsin. 'Engel sadece kalptedir' sloganı ile birçok engel grubuna yönelik projelerimiz devam edecektir. “ diye belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —