Tarih: 23.08.2023 15:41

BİZE İŞKUR PROGRAMI BİLE AÇILMADI

Facebook Twitter Linked-in

ÜZERİMİZE KALAN BORÇ YÜKÜNE RAĞMEN HİZMET ETTİK
18 Ağustos 2023 tarihinde yapılan belediye meclis toplantısıyla ilgili hukuk olarak şunları önemle belirtmek isterim. Meclisten talep ettiğimiz bütçe düzenlemesiyle ilgili ben ve arkadaşlarım seçim süreci dahil olmak üzere hep şunları söylediklerini ifade eden Ünsal ,“İpsala Belediyesi'nin gelirleri başka kanallara aktarılmadığı sürece insanımıza dokunmayan gereksiz ve müsrif projeler yapılmadığı sürece kendi halkımıza hizmet etmek için fazlasıyla yeterlidir.
Buradan yola çıkarak üzerimize geçmiş dönemde kalan büyük borç yüküne rağmen tasarruflarımızı en iyi şekilde yaparak bütçemizi İpsala halkına fazlasıyla  hizmet edecek kadar yeterli duruma getirdik.Bir konuyu daha özellikle bir konuyu daha özellikle belirtmek istiyorum. 4.5 yıl önce göreve geldiğimizde belediyemizde 145 İŞKUR personeli görev yapmaktaydı.
Bizim dönemimizde ise tek bir İŞKUR programı bile açılmadı. Buna rağmen seçim sathı da halkımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda istihdam gücümüzü tam zamanlı işçi olarak üç katına çıkardık. Şu an belediyemizde 120  yakın işçi arkadaşımız sendikal hakları verilmiş bir şekilde ve birçok belediyeden daha iyi ücretle çalışmaktadır. Bununla birlikte ilçemizde geçmiş dönemden üç kat daha fazla 204 bin metrekare yol yaparak İpsalalı hemşehrimize verdiğimiz sözler karşısında yapılmadık ara sokak bırakmadık. Ayrıca bugüne kadar çöp konteynırı gibi birçok sarp malzemesini de kendi öz bütçemizden aldık. Araç parkımızda insanlarımızı direkt etkileyecek hizmetler yapabilmesi için vidanjör,şehir içi minibüsleri gibi araçlara yine belediyemizin kendi öz sermayesinden alınmış araçları kullanmaktayız. Şimdi gelinen noktada ise ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ortadadır. Bildiğiniz üzere enflasyon yüzde 80’lerde gitmektedir. Bugün aldığımız birkaç ay sonra misli misli fazlasıyla yükselmiş duruma gelmektedir. Bizim de geçen yıl yapmış olduğumuz bütçe planlamasında masraf ve gider olarak tahmin ettiğimiz rakamlar iki kata hatta üç katına çıkmış durumdadır” dedi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —