Tarih: 08.05.2014 16:30

BU YIL BABAFİNGO’YU ÇIKARTAMADIK AMA…

Facebook Twitter Linked-in

BU YIL BABAFİNGO’YU ÇIKARTAMADIK AMA…

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı KAKAVA Şenlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada; “ Bu yıl roman gençlerimiz 6 Mayıs sabahı havanın soğuk oluşu nedeniyle suyu giremediler. Babafingo’yu arayamadılar. Bu yıl babafingo’yu bulamadık. Ancak Kısmetimize geçenlerde Tunca Nehrinden su maymunu çıktı. Bu yıl su maymunuyla yetindik. Seneye Babafingo’yu yine arayacağız… Babafingo çıkar mı çıkamaz mı mı bilinmez.” Dedi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı açıklamasında şöyle dedi:

Eskiden buyana KAKAVA kültürüne en çok sahip çıkanlar Menzilahir Mahalllesinde yaşayan romanlardır. KAKAVA ve Hıdrellez kutlamalarını her yıl 5- 6 Mayıs tarihleri arasında halk arasında “gogo mezarlığı” olarak bilinen Hacıçeşme mezarlığının etrafında kutlardık. Toz, toprak içinde düzensiz bir yerdi. 25 yıl önce KAKAVA’YI Saray içine taşıyan Eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiyi unutmamak gerekir. Bu kültüre sahip çıkmış ve bu konuda faydalı bir iş yapmıştır.

Bu gün geldiğimiz noktada 5-6 Mayıs tarihleri arasında yurt içinden çok sayıda turist gelmektedir. KAKAVA şenlikleri artık Tarihi Kırkpınar Güreşlerinden fazla ilgi görmektedir. Ulusal basının da ilgi göstermesi neticesinde Edirne ekonomisine olumlu katkısı vardır.

Biz romanlarda mutluluğu bulup paylaşan insanlarız diğer kişilerin neşesine neşe katar, mutlu olmalarını sağlarız. Bizim cebimiz para dolmuyor… Olsun yeter ki, Edirne kazansın.5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanan bugünün basit bir ateş yakmanın dışında bunun karnavala dönüştürülmesi gerekir.

Saray içinde kutlanmaya başlayan KAKAVA ve Hıdrıllez’de bir de”  Babafingo” anlayışı çıktı. Bardağın bir dolu, bir boş tarafına baktıktan sonra “Van gölünde canavar çıkarda, Tunca Nehrinde niye babafingo olmasın.” diye düşündüm. Bu yıl roman gençlerimiz 6 mayıs sabahı havanın soğuk oluşu nedeniyle suyu giremediler.Babafingo’yu arayamadılar.Bu yıl babafingo’yu bulamadık. Ancak Kısmetimize geçenlerde Tunca Nehrinden su maymunu çıktı. Bu yıl su maymunuyla yetindik. Seneye Babafingo’yu yine arayacağız… Babafingo çıkar mı çıkamaz mı mı bilinmez.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —