Tarih: 30.12.2014 16:39

“BUÇUK” BELGESELİ TANITILDI…

Facebook Twitter Linked-in

“BUÇUK” BELGESELİ TANITILDI…

T.Ü Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Uygulama Etkinlikleri kapsamında, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneğinin desteklediği etkinlik Edirne Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezinde belgesel ve söyleşi kapsamında roman asıllı yönetmen olan Elmas Arus’un çektiği “BUÇUK” adlı belgesel film tanıtıldı. Etkinlik Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneğinin ‘coşansu’ müzik gurubunun konseri ile başladı. Üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlik büyük bir beğeni toplamakla birlikte hüzünlenerek izlenmiştir.

Türkiye’de ilk defa roman asıllı bir bayanın çektiği roman belgeseli Türkiye’de roman ve roman gibi yaşayan toplulukların gerçek sosyal yaşamlarını içinde senaryo olmadan doğal ortamlarda çekilmiş gerçek bir belgesel olma özelliğini taşımakla birlikte Türkiye’de ilk kez bir roman kızının tüm yokluk ve zorluklara rağmen hazırlamış olduğu bu belgesel film aynı zamanda Avrupa Konseyi Raoul Wallenberg ödülüne layık görülmüştür.

 “BUÇUK” belgeselini T.Ü Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç, Dr.Cengiz Dane ile birlikte öğretim görevlileri, Roman Dili ve Kültürünü Araştırmaları Enstitüsü başkanı Ahmet Gülşen ve Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği başkanı Turan Şallı ve derneğin yönetim kurulu izledi. Belgeselin ardından söyleşi bölümünde Elmas Arus belgesel ile yaşadıklarını anlatmakla birlikte izleyicilerin sorularını yanıtladı. Etkinlik programa katılan Elmas Arus’a Meslek Yüksek Okulu tarafından çeşitli hediyelerin verilmesi ve Etkinliği desteğinden dolayı Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği başkanı Turan Şallı’ ya teşekkür belgesinin verilmesinin ardından derneğin bünyesinde bulunan ‘coşansu’ müzik ve dans gurubu, Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çekildi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —