Tarih: 17.10.2017 13:30

BUDAK EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ATANDI

Facebook Twitter Linked-in

BUDAK EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  rektör atamalarına ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.Kararlara göre Ege Üniversitesi Rektörlüğüne daha önce iki dönem Edirne Milletvekilliğide yapmış olan Prof. Dr. Necdet Budak getirilirken,yeni kurulan Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü’nede Prof. Dr. Erol Parlak getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu atamaları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) önerdiği adaylar arasından seçerek yaptı.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle dendi:

Rektör Ataması 16.10.2017

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından;

- Yeni kurulan Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erol PARLAK’ı,

- Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet BUDAK’ı,atamışlardır

NECDET BUDAK KİMDİR?

29 Ekim 1964’te Edirne Keşan’da doğan Necdet Budak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede; doktorasını Amerika Birleşik Devletleri Nebraska Üniversitesi Tarla Bitkileri Bilim Dalı’nda tamamladı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1996’da doçent oldu ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Hollanda’da Tohum Bilimi ve Teknolojisi üzerine çalıştı. 2002’de profesör unvanını aldı. Tarım konusunda ulusal ve uluslararası alanda, araştırma makalesi, proje ve kitap olarak 80 adet çalışması yayınlandı.

22-23. Dönem Edirne Milletvekili olan Budak evli ve 1 çocuk babasıdır.Prof.Dr. Necdet Budak çok iyi düzeyde İngilizce bilir. ( www.kesanpostasi.com)

Necdet Budak’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —