Tarih: 22.10.2023 10:23

GAZETECİLER GÜNÜ VE BASINA KAPALI KÖFTECİLER, CİGERCİLER TOPLANTISI

Facebook Twitter Linked-in

GAZETECİLER GÜNÜ VE BASINA KAPALI KÖFTECİLER, CİGERCİLER TOPLANTISI

Köfteciler ve Cigerciler toplantısına yapılan davet üzerine ETSO binasına gittik. ETSO Başkanı H.Sezai Irmak açılış konuşmasını yaptıktan sonra, köftecilere söz verecekti ki, Valimiz Yunus Sezer  'toplantının bundan sonrasını basına kapalı yapalım' dedi.

Ben tam' burada konuşulabilecek her konuyu aşağı yukarı bizlerde biliyoruz' demek için toparlanırken, bir basın mensubu gazeteci kardeşimin, ' siz bize bir demeç verin, görüntü alalım' talebi anında ortak kabul gördü ve ben hiç konuşmadan dışarı çıktım.

'Edirne ciğerine zam yok' demek için basına kapalı toplantı yapmadılar tabii ki!

Kamuoyundan saklanacak ne- neler varki,basına fotoğraf verip, toplantıyı basına kapalı yapalım dendi?

Özetle 'Edirne ciğerine zam yok' dedikten sonra, toplantıyı basına kapatıp, kamuoyundan gizlenerek ne- neler konuştular?  Diye hiç kimse ile konuşmadım!

Lakin, Köfteciler ve Cigerciler, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, hangi dertlerini anlattı,hangi taleplerde bulundu, açıkçası çok merak ettim!

Vali beyin, Belediye Başkanının, Esnaf Odaları Birliği Başkanının ve ETSO Başkanının, neler dediğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğinin dışında, fahiş fiyatlarla yapılan ticaretin Edirne Turizmi için yaratacağı sıkıntılardan bahsettiğini düşünüyorum!

SÖZÜN ÖZÜ: 

Dünya Gazeciler Gününde, Köfteciler ve Cigerciler toplantısının başına kapatılıp, bülten yayınlanması yapılıyorsa(!) Gazetecilerde bu konuda tavır alamıyorsa(!) 

GÜNÜMÜZ GAZETECİLİĞİ, CUMHURBAŞKANINA SORU SORAN YEREL GAZETECİLİKTEN, KÖFTECİ,  CİĞERCİ , ESNAFI İLE İL PROTOKOLÜNE SORU SORAMAYAN, BÜLTEN GAZETECİLİĞİNE EVRİLMİŞTİR!
Herkese hayırlı işler...





 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —