-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
BÜYÜK SİNEGOG BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ TARAFINDAN AÇILDI
Vakıflar Genel Müdürlüğü marifetiyle restore edilen, Avrupa’nın 3′üncü Türkiye’nin en büyük sinagogu 46 yıl sonra ilk kez ibadete açıldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın da katıldığı törende
BÜYÜK SİNEGOG BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ TARAFINDAN AÇILDI
Vakıflar Genel Müdürlüğü marifetiyle restore edilen, Avrupa’nın 3′üncü Türkiye’nin en büyük sinagogu 46 yıl sonra ilk kez ibadete açıldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın da katıldığı törende, Büyük Edirne Sinegogu’na, Tevrat'ın getirildi, 10 Emir ve ilahiler okundu. Edirne’nin Maarif Caddesi’nde bulunan ve geçmişi 1905 yıllarına dayanan Avrupa’nın 3’ncü büyük sinagogu olarak anılan ‘Büyük Edirne Sinagogu’ dünyanın her yerinden gelen katılımcılarla açıldı. Büyük Edirne Sinagogu açılış töreninde dualar ve ilahiler okundu.
Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığı ve başarısı için Anoten Duası ile sevgi ve dostluk dileyen herkes için Allah’tan rahmet ve bereket niyaz eden Mişeberah duası edildi. Törende, Türk tasavvuf müziği formu ve enstrümanlarıyla icra edilen Musevi ilahileri seslendirildi. Törene, yurtdışından 100’e yakın misafirin, yurtiçinden ise üst düzey bürokrat ile Türk Musevi Cemaati üyelerinden yaklaşık 700 kişilik bir grubun katıldığı bildirildi.
Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzade yaptığı açılış konuşmasında, cemaati adına tüm katılımcıları selamlayarak, “Tarihimizde bir ilk olarak öğrenilmiş çaresizliklerle oluşturulmuş ön yargıların, mülk sahibinin ve ev sahibinin bu kutsal mekanda bütünleşmesiyle kırıldığı bu törene cemaatim adına hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.
Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün görevinin kendisine emanet edilmiş vakıfların, vakfiyeleri doğrultusunda yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, günümüzde Dünya genelinde antisemitizmin, islamafobinin, yabancı düşmanlığının ve ırkçılığın artmakta olduğunu üzüntüyle müşahede ettiklerini belirterek, “Toplumların gelişmesiyle, tarihin karanlığına gömüldüğünü düşündüğümüz o eski hastalıklarla mücadelede gerek devletlere gerekse toplumlara önemli pay düşmektedir. Edirne Büyük Sinagog’un restore edilmesinde emeği geçen başta Vakıflar Genel Müdürlüğümüze, tüm kurumlarımıza ve Yahudi cemaatinin kıymetli temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Büyük Sinagog’umuz inşallah hayırlı ibadetlere vesile olsun” dedi.
Arınç, yurt dışında yaşayan Yahudi cemaatine de seslenerek, “Eğer Türkiye’de yaşamak isterseniz sizi kucaklayacak 78 milyon insan var” diyerek ülkeye davet etti.
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
Yükleniyor




