Tarih: 01.01.0001 00:00

Çakı gibi asker olacaklar…

Facebook Twitter Linked-in

 

Çakı gibi asker olacaklar...

Edirne'de Temsili Askerlik Uygulamasında Asker Olacak 39 Engelliye; Asker Uğurlama Düğünü Yapıldı.

Edirne'de engellilere eğitim veren bazı özel eğitim kurumları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin engelliler haftasında düzenlediği ''Temsili askerlik'' uygulamasında askerlik heyecanını yaşayacak 39 engelli gence, asker uğurlama töreni düzenledi.

     Özel Arda Özilke Özel Eğitim Okulu önünde davul zurnalarla toplanan askerlik çağına gelmiş 39 engelli genç, Türk bayrakları eşliğinde uğurlama töreninin yapılacağı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Faika, Raika, Şaika Erkurt Kardeşler İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bahçeye yürüdüler.

     Burada gençleri aileleri ve öğretmenleri alkışlarla karşıladı. Aileler tarafından asker adayı engelli gençlerin boyunlarına al yazmalar takıldı. Davul-zurna eşliğinde halay çeken ve oyunlar oynayan gençlerin ellerine daha sonra adet gereği kına yakıldı. Uğurlama töreni sırasında bazı engelli gençlerin, ailelerinin duygulandığı gözlendi.

     Engelli gençlerden Anıl Birinci Bubar, asker tekmili vererek, vatanı korumaya gideceğini söyledi.

     Askere gidecek engelli gençlerden Mehmet Çelebi'nin annesi ve aynı zamanda öğretmeni olan Pervin Çelebi de, duygulu olduklarını belirterek, gençlerle gurur duyduklarını belirtti.

     Engelli gençler, 54. Mekanize Piyade Tuğay Komutanlığı'nda 14 Mayıs Perşembe günü 1 günlük temsili askerlik uygulamasında yemin edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —