Tarih: 13.05.2014 16:56

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Facebook Twitter Linked-in

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Engelliler haftası nedeniyle her yıl düzenlenen bir günlük askerlik töreninde askerlik çağına gelmiş 24 Bedensel ve Zihinsel Engelli genç asker elbiseleri giyip temsili eğitim yapıp temsili yemin ederek terhis oldular. İzleyenleri gözyaşlarını tutamadığı törende asker olama mutluluğunu doyasıya tadan Bedensel ve Zihinsel Engelli 24 gencimizi yalnız bırakmayan Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıcı, Edirne Jandarma Alay Komutanı Albay Hakkı Çetin, Engelli Gençlerin Aileleri ve vatandaşlar duygulu anlar yaşadılar.

  Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Bedensel ve Zihinsel Engelli Temsili Askerler, yemin töreni için hazırlanmış üzerinde Silah ve Türk Bayrağı olan masaya ellerini koyarak yemin törenini gerçekleştirdiler. Yemin töreninin ardından terhis belgelerini Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Jandarma Alay Komutanı Albay Hakkı Çetin tarafından verildi.

Temsili askerlik uygulamasına katılan Bedensel ve Zihinsel Engelli gençler yaptıkları konuşmada; “Bizler buraya 1 günlükte olsa askerlik yapmaya geldik. Vatanımızı korumak için hiçbir engelimiz yok, gerekirse canımızı seve seve vatan için feda ederiz. Çünkü bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Bu vatan için şehit olmaya hazırız.” Dediler.

Bir günlükte olsa temsili asker olan gençler sevinç gözyaşlarıyla yaptıkları yürüyüş töreninde izleyenleri duygulandırdılar.

  Törende konuşma yapan İl Jandarma Alay Komutanı Çetin; “kanunen silah altına alınmayan gençlerin, kutsal askerlik hizmetini 1 gün süreyle de olsa icra etmesini imkan sağlamak için her yıl engelliler haftasında geleneksel olarak temsili askerlik uygulaması yapılıyor. Bu uygulamadan maksat vücudunda bazı engeller olsa da yürekleri vatan sevgisiyle çarpan gençlerimizin icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda neler yapacağını göstermek ve hissettirmektir.”dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —