Tarih: 08.07.2024 21:40

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL EDİRNE'DE

Facebook Twitter Linked-in

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL EDİRNE'DE


Chp genel başkanı Özgür Özel 663'üncü kırkpınar yağlı güreşlerini izlemek için Edirne'ye geldi.

Özgür Özel’i Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın kırmızı dipli mumla genel merkezde ziyaret ederek kırkpınara davet etmişti. Özgür Özel daveti kabul ederek, Edirne CHP il Başkanlığına geldi. Halka seslendi. Özgür Özel konuşmasında;

"EDİRNE İLE BAŞKA GÖNÜL BAĞIMIZ VAR"

"Yüreğindeki vatan, millet, bayrak sevgisiyle, Atatürk sevgisiyle buralara gelen buraları dolduran bir il ziyareti öncesi Edirne'nin bu en önemli gününde bile il başkanlığımızın önünde bizleri bekleyen, burayı adeta bir mitinge çeviren güzel insanlar. Hepiniz hoş geldiniz. Yolda genel sekreterimize yöneticilerimize anlattım. Bizim Edirne ile başka bir gönül bağımız var. Ben buraya milletvekili olarak geldim. Grup başkan vekili olarak geldim. Grup başkanı olarak geldim. Ama bugün ilk kez sizlerle partinin genel başkanı olarak kucaklaşıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Edirne'de zorlu bir yerel geçim sürecini hep birlikte geride bıraktık. Edirne hep birlikte kenetlendi. Önce zor günler yaşadık. Tartışmalı günler yaşadık. Doğru kararların verilmesi için zorlu süreçlerin içinden geçtik. Sonra adayımızı belirledik. Geldim size dedim ki; ‘Edirne Cumhuriyetin kalesidir. Edirne adayına sahip çıkacak, partisine sahip çıkacak dedik.’ Siz sözümüzü yerde bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum”

Edirne Halkına projelerinden bahseden Özgür özel çiftçinin yüzünün güleceğine vurgu yaparak şunları söyledi;

“ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK”
Yüzde 1’i milli gelirin destekleme olacak. Bunlar binde ikisini veriyorlar. Çiftçiye beş vereceğine bir veriyor. Çiftçinin de yüzü gülecek, emeklinin de gülecek, asgari ücretlinin de gülecek. Ama bunun olması için önce iktidar olmamız lazım. Onun için Belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız. Onlar da çok çalışacaklar, iyi çalışacaklar. Sonra partimize sahip çıkacağız. Sonra kapıları ardına kadar açacağız. Artık baba evinden gitmiş adam AK Parti'ye perişan olmuş. Gelecek buraya ona niye gittin, niye geldin demeyeceğiz. Başta acısın diyeceğiz. MHP'li gitmiş başka bir tarafa. Görmüş bunların halini geri gelmiş. Herkese kucak açacağız. Nasıl seçimi kazandığımız akşam dedik ki kimse öteki değildir. Kimse kaybetmedi. Bu seçimin kaybedeni yok” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Buğday ve Ayçiçek fiyatlarına değinen Özel, “Bak ne oldu buğday fiyatı? Ne oldu geçen sene? Ne oldu Ayçiçeği? Bu sene göreceğiz. Öyle olunca şimdi artık hep beraber toplanacağız. Hep beraber birleşeceğiz. Ve Cumhuriyet AK Partisi'ni önce çiftçiye alan anı da git diyen değil, çiftçi köylü milletin efendisi Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan. esnafımıza da sahip çıkacağız. Emeklimize de, emekçimize de. Tabii iktidar olunca bambaşka şeyler olacak. Mesela emekli maaşı bu AK Parti geldiğinde bir 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, dokunmasa, karışmasa bize emeklimiz 26 bin lira alacaktı. Sistemi değiştirdi, şimdi 10 bin lira alıyor. Geleceğiz. Önce asgari ücret yapacağız. Sonra 1.5 asgari ücret yapacağız. Bu desteklemelerin her bir tanesini, her bir tanesini kanun nasıl yazıyorsa öyle vereceğiz” dedi.

Özgür Özel konuşmasına son verdikten sonra Belediye Binasına geçip, Filiz Gencan Akın'ı ziyaret etti. Ziyarete İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da geldi. Ziyaretin ardından hep beraber Sarayiçi Er meydanına pehlivanları izlemeye geldiler.

Haber:Cansel Pelvanoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —