• BIST 100

    10340,01%1,70
  • DOLAR

    40,06% 0,05
  • EURO

    47,08% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4287,53% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6862,24% 0,59

CHP MİLLİ EĞİTİMİN SORUNLARINI HALK İLE GÖRÜŞÜYOR.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Edirne Valiliği’mizi, Okul Yemeği Koalisyonu ve diğer bileşenleriyle birlikte yapmış oldukları ücretsiz su,simit,poğaça dağıtımı gibi dezavantajlı bölgelerdeki açlığa karşı verdikleri...

Gündem 14.08.2024 15:11:00 0
CHP MİLLİ EĞİTİMİN SORUNLARINI HALK İLE GÖRÜŞÜYOR.

CHP MİLLİ EĞİTİMİN SORUNLARINI HALK İLE GÖRÜŞÜYOR.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Edirne Valiliği’mizi, Okul Yemeği Koalisyonu ve diğer bileşenleriyle birlikte yapmış oldukları ücretsiz su, simit, poğaça dağıtımı gibi dezavantajlı bölgelerdeki açlığa karşı verdikleri katkı, spor kursları gibi konular nedeniyle tebrik ediyorum."

 

Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda, CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve Sivil toplum örgütleri, sendikaların temsilcileri de programda sorunlarla ilgili olarak görüşlerini bildirdiler.

 

CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı;  “Ülkemizde eğitim sistemi ile ilgili pek çok sorun mevcut olduğu hepimizin malumu. Devlet okullarındaki yetersizlikler, özel okulların ticari kaygılarla hareket etmesi, eğitimdeki fırsat eşitsizliği, öğretmenlerin iyileştirmeye muhtaç çalışma koşulları, ezberci sistem, okul kantinlerindeki gıda kontrolsüzlüğü, eğitim masraflarının yüksekliği ve daha niceleri. Bir çok sorunun çözümüne yönelik CHP bünyesinde başlatılmış olan eğitim maratonunun Edirne ayağı için kıymetli Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu bölge bakanımız Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş aramızda bulunuyor. Kendisi eğitim maratonunun öncüsüdür.” dedi.

 

 

"ÖĞRENCİLERİMİZİN BU AÇIDAN DA YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

 

Edirne’ye yeni bir okul kazandırılmasında Edirne Belediyesi çok büyük bir adım attıklarını ifade eden Başkan Akın; 

“Edirne’de okul sayımız çok az, dersliklerdeki öğrenci sayımız çok fazla. Bizimde Edirne Belediyesi olarak hissedarı olduğumuz bir taşınmazı Milli Eğitime imzalanan protokol kapsamında Edirne’mize yeni bir okul yapılmasının paydaşı olduk. Bunun için çok gururluyum. Sivil toplum örgütlerimizle sürekli temas halindeyiz. Öğrencilerimiz için neler yapabiliriz? Özellikle dezavantajlı yerlerdeki roman öğrencilerimizle ilgili neler yapabiliriz? Bu da bizim seçim sonrası önceliğimiz oldu. Bu mahallelerimizde hem çocuklarımız hem de aileleri ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu. Veli-Der ile işbirliği yaparak okullar kapanmadan iki hafta önce bir deneme yaptık. Bir elin verdiğini diğeri görmemeli diyerek bir çalışma başlattık. Öğrencilerimiz yeteri kadar beslenemedikleri için devamsızlık sorunu ile karşılaşıyoruz. Biz de Edirne Belediyesi olarak çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin bu açıdan da yanında olmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞINDAN VE YEMEĞİNDEN TASARRUF ETME HAKKINA SAHİP DEĞİLİZ”

 

4-5 Kasım'da gerçekleştirdiğimiz kurultaydan sonra Cumhuriyet Halk Partisinin gölge bakanlık oluşturması ve her bir bakanlığı da bir arkadaşımızın takip etmesi çerçevesinde bizde Milli Eğitim Bakanlığı çalışmaları ile ilgili hemen her gün bazen eleştiriler bazen öneriler bazen uyarılarda bulunuyoruz diyen Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu gölge bakanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş; 

“Güzel işler de var. Edirne Valiliği’mizi, Okul Yemeği Koalisyonu ve diğer bileşenleriyle birlikte yapmış oldukları ücretsiz su, simit, poğaça dağıtımı gibi dezavantajlı bölgelerdeki açlığa karşı verdikleri katkı, spor kursları gibi konular nedeniyle tebrik ediyorum. Bu, Türkiye için de örnek bir uygulama. Ama bu, Sayın Milli Eğitim Bakanına da başka bir görev yükler. Eğer Edirne'de öğrencilere ücretsiz temiz su verilebiliyorsa, Türkiye'nin geride kalan 80 ilinde de başta deprem bölgesi olmak üzere çocuklarımıza ücretsiz temiz su verilebilmelidir. Tıpkı ücretsiz bir öğün okul yemeği gibi.

Çok ciddi ekonomik sorunlarımız var. Bu krizin sorumlusu, 22 yıllık bu iktidardır. Bunun bedelini çocuklar ödeyemez. Öğrencilerimizin sağlığından ve yemeğinden tasarruf etme hakkına sahip değiliz. Edirne'de yapılmış güzel işiyle içine katarak söylüyorum; bütün Türkiye'ye ücretsiz temiz su ve ücretsiz bir öğün sağlıklı okul yemeği çağrımızla, tüm demokratik kitle örgütleri ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradan Sayın Milli Eğitim Bakanını ve iktidar mensuplarını göreve davet ediyorum.” dedi.

 

"ARTIK EDİRNE'DE BİR BİRLEŞTİRİLMİŞ OKUL SORUNU KALMAMALIDIR"

 

Yeni yerleşim bölgeleri var. Bir de eski yerleşim bölgeleri var. Eski yerleşim birimlerinde okul var ama öğrenci var. Yeni yerleşim bilimlerinde okul yok ya da az diyen Özçağdaş;

 “Gazi İlkokulu, Meriç İlkokulu, Mimar Sinan Ortaokulu ve Trakya Birlik İlkokulu yıkılmış durumda. Bu nedenle de Trakya Birlik İlkokulu, Vali Fahri Yücel İlkokulu ile birlikte eğitim yapıyor. Birleştirilmiş eğitim, sabahın kör karanlığında, akşamın kör karanlığında, çocuklarımızın kendi uyku düzenini bozan, onların güvenliklerini olumsuz yönde etkileyen, ailelerinin çalışma yaşam ritmini bozan ve onların öğrenme kapasitelerini olumsuz yönde etkileyen bir uygulamadır. Edirne'de tek okulda var gibi gözüküyor. Buradan İl Milli Eğitim Müdürümüze, yoğun çalışmaları içerisinde, ‘Artık Edirne'de bir birleştirilmiş okul sorunu kalmamalıdır’ diyoruz. Bir bina kiralayarak, başka tesisten yararlanarak olabilir. Ama Edirne, 2024/2025 eğitim öğretim yılına birleştirilmiş okul uygulamasına son vererek başlamalıdır.” ifadelerini dile getirdi.

 

“BAŞVURU YAPAN 380 ÖĞRENCİ VAR"

Edirne’nin son yıllarda eğitim yükünü çeken Vali Fahri Yücel İlkokulu’na başvuru yapan öğrenci sayısının 380 olduğuna dikkat çeken Özçağdaş;

“ Eğer sınıflarda 40 kişi üzerinden bir planlama yaparsanız, 5 sınıftan 40 kişi toplam 200 öğrenci yapıyor. 180 çocuğumuz bu okulda okula başlayamazlar. Demek ki bu sorunun çok acil çözülmesi gerekiyor. Özellikle yeni yerleşim yerlerinde, örneğin Cumhuriyet Mahallesi'nde bir okul yok. Süratle okul yapımına başlanması gerekiyor. Çünkü Edirne nüfusu artık bu yeni yerleşim bölgelerinde yoğunlaşıyor. Belediyemizin bu konuda yaptığı güzel işler var. Filiz Gencan Akın başkanımızı tebrik ediyorum. Bir okul yapımı konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle işbirliği yapıyorlar. Dolayısıyla burada da bir okulun yapımı için bir protokol imzalanmış, çalışmalar başlamış. Süratle Edirne'de bu açığı kapatabileceğimize inanıyorum. Önümüzdeki dönemde yine 2 kreş yapacaklar. Onun hazırlıklarını sürdürüyorlar. Bakım onarım çalışmalarımız, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Edirne Belediye’miz tarafından da yürütülüyor. Edirne'nin diğer bizim yönetimimizde olan ilçe belediyeleri de aynı şekilde hazırlıklarını, bakım onarımlarını yapıyorlar. Hayırseverlerle birlikte okul kıyafeti, çanta, kırtasiye gibi hazırlıkları yapıyorlar.” sözlerine yer verdi.

 

“LAİK, BİLİMSEL, KAMUSAL, PARASIZ, DEMOKRATİK, EŞİT EĞİTİM İSTİYORUZ”

 

Öyle bir manifestodur ki hiçbir ihtiyaç analizi yoktur. Öyle bir garabettir ki yazanı belli olmaz diye ifadelere yer veren Özçağdaş;

“Hangi eğitim felsefesine dayandığı belli değildir. Kaynakçası yoktur. Hiçbir pilot çalışması yapılmamıştır. Ders programları bile hazır değildir. Sadece mevcut Milli Eğitim Bakanı ve onun görevlendirmiş olduğu dar bir grubun, 100-150 yıl önceki hayallerine karşılık gelen, bir tür zaman makinesine binip geçmişe gitme operasyonudur. Ben defalarca kendilerine iyi yolculuklar dilemiştim. Fakat Türkiye'nin öyle geçmişe gitmeye niyeti yok. Bulunduğu çağda laik, bilimsel, kamusal, parasız, demokratik, eşit eğitim istiyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Danıştay'daki davamız çerçevesinde hem hukuk önünde, hem de tüm mecralarda mücadele edeceğimizi söylemek istiyorum.” diye kaydetti.

 

Toplantıya CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edrne İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, sivil toplum örgütleri, sendikaların temsilcileri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

DERVİŞOĞLU EDİRNE'DE ŞEHİT YAKINLARI,GAZİLER,ÇİFTÇİLER,ESNAFLAR,STK TEMSİLCİLERİ VE VATANDAŞLARLA BULUŞACAK

AKALIN’DAN ENEZ TEPKİSİ: “RUTİN BAKIM VAR, ÇÖZÜM YOK!”

GÖREVDEN ALINAN FAHRETTİN ALTUN'UNYERİNE BURHANETTİN DURAN İLETİŞİM BAŞKANI OLDU

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: CUMHURBAŞKANIMIZ CUMARTESİ SABAHI TARİHİ BİR AÇIKLAMA YAPACAK

CHP’DEN 81 İLDE SUÇ DUYURUSU: "CUMHURİYETE VE ATATÜRK'E UZANAN DİLİ AFFETMEYECEĞİZ!"

FİNAL HEYECANI TAVAN YAPARKEN, O SADECE GÖREVİNE ODAKLANDI

KEŞAN’IN KALBİNDEKİ TEHLİKEYE KARŞI HALK AYAKTA: TAŞ OCAĞINA DUR DE!

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 81 İL BAŞKANINDAN ORTAK AÇIKLAMA

664. KIRKPINAR ’DA ALTIN KEMER ÜÇÜNCÜ KEZ ORHAN OKULU'NUN!

AV. BARIŞ ATEŞ'TEN MEHMET METİNER'E  SERT TEPKİ: “GÜZEL DİNİMİZİ TİPİTİP KILIKLI ADAMLARIN ELİNDEN KURTARACAĞIZ ”

VALİ SEZER: “KIRKPINAR, GEÇMİŞLE GELECEĞİ BULUŞTURAN BİR KÖPRÜDÜR ”

SİGARA MEMURLA AYNI ZAM'MI ALDI!

TÜİK’İN ENFLASYONU DEĞİL, HALKIN CEBİNDEKİ YANGIN GERÇEK!

TÜRK-İŞ’TEN 81 İLDE EŞ ZAMANLI PROTESTO: “ARTIK SABRIMIZ KALMADI!”

FİLİZ GENCAN AKIN: “KIRKPINAR SAHASI ARTIK YIL BOYU YAŞAYAN BİR ALAN OLACAK ”

ŞABAN YILMAZ ’DAN KIRKPINAR’A  DUYGUSAL DÖNÜŞ: “BANA BİR YIL DAHA HAK VERİLMELİYDİ ”

EMEKLİYE %16,67 – MEMURA %15,57 ZAM!

TÜRK-İŞ’TEN HÜKÜMETE EDİRNE'DEN SERT TEPKİ: “GEÇİNEMİYORUZ, DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!”

EDİRNE BAROSU’NDAN "TORBA YASA" TEPKİSİ: ÇEVRE KATLİAMINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

MADIMAK KATLİAMI EDİRNE'DE UNUTULMADI TMMOB “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!”

40 DAVUL, 40 ZURNA İLE VALİ SEZER'E KIRKPINAR’A DAVET EDİLDİ.

664 YILLIK EFSANE YENİDEN ER MEYDANI’NDA: KIRKPINAR BAŞLADI

ETUS’TA DEĞİŞİM RÜZGARI! YENİ BAŞKAN MUHALİF ADAY AYTAÇ DİLCİ OLDU

EDİRNE'DE YARIN KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT!

7396 HAKİM VE SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

SİNAN TEKİN KOCAELİ'NDE ORTAK AKIL ÇAĞRISI YAPTI

KEŞANLI HUKUKÇU MHP İSTANBUL İL YÖNETİMİNDE!

664. KIRKPINAR FESTİVALİ'NİN PROGRAMI AÇIKLANDI: EDİRNE, ATA SPORUMUZ VE MÜZİĞİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

MERİÇ NEHRİ’NDE ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR!

KAMU İŞÇİLERİ ALANLARDA: “BU TEKLİF EMEĞİMİZİ YOK SAYIYOR!”

Yükleniyor

EDİRNE'DE 43 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

CUMHURİYET TARİHİNE BİRAZ SAYGI: YÜZ YILLIK OKULU KAPATMAYINIZ!

EDİRNELİ ÖĞRENCİLER AVRUPA MUTFAKLARINDAN PARLADI: BUDAPEŞTE'DEN TEŞEKKÜR BELGESİYLE DÖNDÜLER!

EĞİTİM-İŞ’TEN PROJE OKULLARI UYGULAMASINA SERT TEPKİ: “BU BİR TASFİYE OPERASYONUDUR

EDİRNE LİSESİ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLARINDAN SOSYAL MEDYADA #öğretmenimedokunma KAMPANYASI

İYİ PARTİ EDİRNE MİLLETVEKİLİ PROF. DR. MEHMET AKALIN; BİLİM GERİ PLANDA MI?

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA HATİPLER’DEN AKADEMİK YIL DEĞERLENDİRMESİ

SADUN GÜRKAN AVUKAT OLDU

MOTOKURYELERE TRAFİK EĞİTİMİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YENİ AKADEMİK KADROSU ŞEKİLLENİYOR.

LALAPAŞA’DA KADINLAR ŞALVAR GECESİYLE GELENEKLERİNE SAHİP ÇIKTI!

ETSO BAŞKANI SEZAİ IRMAK’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

EDİRNE'DE ENGELLİLER HAFTASI COŞKUSU: PİKNİKTE DOSTLUK, EMPATİ VE DAYANIŞMA KAZANDI

EDİRNE GAZETESİ 63 YAŞINDA

İZZET AKKAN HAYATINI KAYBETTİ

TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY'İN (Dinar) ADI EDİRNE’DE  YAŞAYACAK.

İYİLİK KELİMESİNİN HAYAT BULDUĞU ADAM BAHRİ DİNAR

ALTUNHAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

BAKANLAR SELİMİYE ’NİN GÖLGESİNDE BULUŞTU

AGD EDİRNE'DEN BALKAN ŞEHİTLERİ VE GAZZE İÇİN ANMA PROGRAMI

GÖREVDEN ALINAN FAHRETTİN ALTUN'UNYERİNE BURHANETTİN DURAN İLETİŞİM BAŞKANI OLDU

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: CUMHURBAŞKANIMIZ CUMARTESİ SABAHI TARİHİ BİR AÇIKLAMA YAPACAK

FİNAL HEYECANI TAVAN YAPARKEN, O SADECE GÖREVİNE ODAKLANDI

KEŞAN’IN KALBİNDEKİ TEHLİKEYE KARŞI HALK AYAKTA: TAŞ OCAĞINA DUR DE!

FİLİZ GENCAN AKIN: “KIRKPINAR SAHASI ARTIK YIL BOYU YAŞAYAN BİR ALAN OLACAK ”

ŞABAN YILMAZ ’DAN KIRKPINAR’A  DUYGUSAL DÖNÜŞ: “BANA BİR YIL DAHA HAK VERİLMELİYDİ ”

TÜRK-İŞ’TEN HÜKÜMETE EDİRNE'DEN SERT TEPKİ: “GEÇİNEMİYORUZ, DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!”

EDİRNE BAROSU’NDAN "TORBA YASA" TEPKİSİ: ÇEVRE KATLİAMINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

MADIMAK KATLİAMI EDİRNE'DE UNUTULMADI TMMOB “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!”

40 DAVUL, 40 ZURNA İLE VALİ SEZER'E KIRKPINAR’A DAVET EDİLDİ.

EDİRNE'DE 10 YILLIK ERİŞİLEBİLİRLİK SINAVI: ENGELSİZ MECLİS SAHADA

KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

BAYRAM ÖNCESİ BÜYÜK FACİA

OTOPARKTA SİLAHLI ÇATIŞMA

SOSYETE MANAVI AYDOĞAN

KOMSER

Her İnsan Bir Hikâye“TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY ”İÇİMİZDEN BİRİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2