• BIST 100

    9685,49%1,73
  • DOLAR

    33,89% 0,03
  • EURO

    37,57% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2813,91% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4526,23% 0,70

CHP MİLLİ EĞİTİMİN SORUNLARINI HALK İLE GÖRÜŞÜYOR.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Edirne Valiliği’mizi, Okul Yemeği Koalisyonu ve diğer bileşenleriyle birlikte yapmış oldukları ücretsiz su,simit,poğaça dağıtımı gibi dezavantajlı bölgelerdeki açlığa karşı verdikleri...

Gündem 14.08.2024 15:11:00 0
CHP MİLLİ EĞİTİMİN SORUNLARINI HALK İLE GÖRÜŞÜYOR.

CHP MİLLİ EĞİTİMİN SORUNLARINI HALK İLE GÖRÜŞÜYOR.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Edirne Valiliği’mizi, Okul Yemeği Koalisyonu ve diğer bileşenleriyle birlikte yapmış oldukları ücretsiz su, simit, poğaça dağıtımı gibi dezavantajlı bölgelerdeki açlığa karşı verdikleri katkı, spor kursları gibi konular nedeniyle tebrik ediyorum."

 

Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda, CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve Sivil toplum örgütleri, sendikaların temsilcileri de programda sorunlarla ilgili olarak görüşlerini bildirdiler.

 

CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı;  “Ülkemizde eğitim sistemi ile ilgili pek çok sorun mevcut olduğu hepimizin malumu. Devlet okullarındaki yetersizlikler, özel okulların ticari kaygılarla hareket etmesi, eğitimdeki fırsat eşitsizliği, öğretmenlerin iyileştirmeye muhtaç çalışma koşulları, ezberci sistem, okul kantinlerindeki gıda kontrolsüzlüğü, eğitim masraflarının yüksekliği ve daha niceleri. Bir çok sorunun çözümüne yönelik CHP bünyesinde başlatılmış olan eğitim maratonunun Edirne ayağı için kıymetli Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu bölge bakanımız Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş aramızda bulunuyor. Kendisi eğitim maratonunun öncüsüdür.” dedi.

 

 

"ÖĞRENCİLERİMİZİN BU AÇIDAN DA YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

 

Edirne’ye yeni bir okul kazandırılmasında Edirne Belediyesi çok büyük bir adım attıklarını ifade eden Başkan Akın; 

“Edirne’de okul sayımız çok az, dersliklerdeki öğrenci sayımız çok fazla. Bizimde Edirne Belediyesi olarak hissedarı olduğumuz bir taşınmazı Milli Eğitime imzalanan protokol kapsamında Edirne’mize yeni bir okul yapılmasının paydaşı olduk. Bunun için çok gururluyum. Sivil toplum örgütlerimizle sürekli temas halindeyiz. Öğrencilerimiz için neler yapabiliriz? Özellikle dezavantajlı yerlerdeki roman öğrencilerimizle ilgili neler yapabiliriz? Bu da bizim seçim sonrası önceliğimiz oldu. Bu mahallelerimizde hem çocuklarımız hem de aileleri ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu. Veli-Der ile işbirliği yaparak okullar kapanmadan iki hafta önce bir deneme yaptık. Bir elin verdiğini diğeri görmemeli diyerek bir çalışma başlattık. Öğrencilerimiz yeteri kadar beslenemedikleri için devamsızlık sorunu ile karşılaşıyoruz. Biz de Edirne Belediyesi olarak çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin bu açıdan da yanında olmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞINDAN VE YEMEĞİNDEN TASARRUF ETME HAKKINA SAHİP DEĞİLİZ”

 

4-5 Kasım'da gerçekleştirdiğimiz kurultaydan sonra Cumhuriyet Halk Partisinin gölge bakanlık oluşturması ve her bir bakanlığı da bir arkadaşımızın takip etmesi çerçevesinde bizde Milli Eğitim Bakanlığı çalışmaları ile ilgili hemen her gün bazen eleştiriler bazen öneriler bazen uyarılarda bulunuyoruz diyen Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu gölge bakanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş; 

“Güzel işler de var. Edirne Valiliği’mizi, Okul Yemeği Koalisyonu ve diğer bileşenleriyle birlikte yapmış oldukları ücretsiz su, simit, poğaça dağıtımı gibi dezavantajlı bölgelerdeki açlığa karşı verdikleri katkı, spor kursları gibi konular nedeniyle tebrik ediyorum. Bu, Türkiye için de örnek bir uygulama. Ama bu, Sayın Milli Eğitim Bakanına da başka bir görev yükler. Eğer Edirne'de öğrencilere ücretsiz temiz su verilebiliyorsa, Türkiye'nin geride kalan 80 ilinde de başta deprem bölgesi olmak üzere çocuklarımıza ücretsiz temiz su verilebilmelidir. Tıpkı ücretsiz bir öğün okul yemeği gibi.

Çok ciddi ekonomik sorunlarımız var. Bu krizin sorumlusu, 22 yıllık bu iktidardır. Bunun bedelini çocuklar ödeyemez. Öğrencilerimizin sağlığından ve yemeğinden tasarruf etme hakkına sahip değiliz. Edirne'de yapılmış güzel işiyle içine katarak söylüyorum; bütün Türkiye'ye ücretsiz temiz su ve ücretsiz bir öğün sağlıklı okul yemeği çağrımızla, tüm demokratik kitle örgütleri ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradan Sayın Milli Eğitim Bakanını ve iktidar mensuplarını göreve davet ediyorum.” dedi.

 

"ARTIK EDİRNE'DE BİR BİRLEŞTİRİLMİŞ OKUL SORUNU KALMAMALIDIR"

 

Yeni yerleşim bölgeleri var. Bir de eski yerleşim bölgeleri var. Eski yerleşim birimlerinde okul var ama öğrenci var. Yeni yerleşim bilimlerinde okul yok ya da az diyen Özçağdaş;

 “Gazi İlkokulu, Meriç İlkokulu, Mimar Sinan Ortaokulu ve Trakya Birlik İlkokulu yıkılmış durumda. Bu nedenle de Trakya Birlik İlkokulu, Vali Fahri Yücel İlkokulu ile birlikte eğitim yapıyor. Birleştirilmiş eğitim, sabahın kör karanlığında, akşamın kör karanlığında, çocuklarımızın kendi uyku düzenini bozan, onların güvenliklerini olumsuz yönde etkileyen, ailelerinin çalışma yaşam ritmini bozan ve onların öğrenme kapasitelerini olumsuz yönde etkileyen bir uygulamadır. Edirne'de tek okulda var gibi gözüküyor. Buradan İl Milli Eğitim Müdürümüze, yoğun çalışmaları içerisinde, ‘Artık Edirne'de bir birleştirilmiş okul sorunu kalmamalıdır’ diyoruz. Bir bina kiralayarak, başka tesisten yararlanarak olabilir. Ama Edirne, 2024/2025 eğitim öğretim yılına birleştirilmiş okul uygulamasına son vererek başlamalıdır.” ifadelerini dile getirdi.

 

“BAŞVURU YAPAN 380 ÖĞRENCİ VAR"

Edirne’nin son yıllarda eğitim yükünü çeken Vali Fahri Yücel İlkokulu’na başvuru yapan öğrenci sayısının 380 olduğuna dikkat çeken Özçağdaş;

“ Eğer sınıflarda 40 kişi üzerinden bir planlama yaparsanız, 5 sınıftan 40 kişi toplam 200 öğrenci yapıyor. 180 çocuğumuz bu okulda okula başlayamazlar. Demek ki bu sorunun çok acil çözülmesi gerekiyor. Özellikle yeni yerleşim yerlerinde, örneğin Cumhuriyet Mahallesi'nde bir okul yok. Süratle okul yapımına başlanması gerekiyor. Çünkü Edirne nüfusu artık bu yeni yerleşim bölgelerinde yoğunlaşıyor. Belediyemizin bu konuda yaptığı güzel işler var. Filiz Gencan Akın başkanımızı tebrik ediyorum. Bir okul yapımı konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle işbirliği yapıyorlar. Dolayısıyla burada da bir okulun yapımı için bir protokol imzalanmış, çalışmalar başlamış. Süratle Edirne'de bu açığı kapatabileceğimize inanıyorum. Önümüzdeki dönemde yine 2 kreş yapacaklar. Onun hazırlıklarını sürdürüyorlar. Bakım onarım çalışmalarımız, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Edirne Belediye’miz tarafından da yürütülüyor. Edirne'nin diğer bizim yönetimimizde olan ilçe belediyeleri de aynı şekilde hazırlıklarını, bakım onarımlarını yapıyorlar. Hayırseverlerle birlikte okul kıyafeti, çanta, kırtasiye gibi hazırlıkları yapıyorlar.” sözlerine yer verdi.

 

“LAİK, BİLİMSEL, KAMUSAL, PARASIZ, DEMOKRATİK, EŞİT EĞİTİM İSTİYORUZ”

 

Öyle bir manifestodur ki hiçbir ihtiyaç analizi yoktur. Öyle bir garabettir ki yazanı belli olmaz diye ifadelere yer veren Özçağdaş;

“Hangi eğitim felsefesine dayandığı belli değildir. Kaynakçası yoktur. Hiçbir pilot çalışması yapılmamıştır. Ders programları bile hazır değildir. Sadece mevcut Milli Eğitim Bakanı ve onun görevlendirmiş olduğu dar bir grubun, 100-150 yıl önceki hayallerine karşılık gelen, bir tür zaman makinesine binip geçmişe gitme operasyonudur. Ben defalarca kendilerine iyi yolculuklar dilemiştim. Fakat Türkiye'nin öyle geçmişe gitmeye niyeti yok. Bulunduğu çağda laik, bilimsel, kamusal, parasız, demokratik, eşit eğitim istiyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Danıştay'daki davamız çerçevesinde hem hukuk önünde, hem de tüm mecralarda mücadele edeceğimizi söylemek istiyorum.” diye kaydetti.

 

Toplantıya CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edrne İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, sivil toplum örgütleri, sendikaların temsilcileri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.


VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

BAŞKAN YARDIMCILARINDAN SONRA MÜDÜRLÜKLER DE DEĞİŞTİ.

BUĞDAY VE AYÇİÇEĞİNDEN SONRA ÇELTİK ÜRETİCİSİNE'DE TMO'DAN OSMANLI TOKAT'

 “TAŞ OCAKLARINA KARŞI 1480 ADET İTİRAZ DİLEKÇESİ”

“BİR KÖY, KÜÇÜCÜK BİR ÇOCUĞU YUTAR MI!”

VATANDAŞ ÇAREYİ DUA DA BULMUŞ!

ÇELTİK TARLA GÜNÜ  EDİRNE’DE  DÜZENLENDİ.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK CUMARTESİ GÜNÜ EDİRNE'YE GELİYOR.

CHP EDİRNE'DE 101.NCİ YIL ANMA TÖRENİNE KATILACAK 101 KİŞİ BULAMADI!

NARİN’LER ÖLMESİN!

MHP'DE GÖREV DEĞİŞİMİ

MHP EDİRNE'DE DEVİR TESLİM YAPILDI.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YENİ AKADEMİK KADROSU ŞEKİLLENİYOR.

AV TÜFEKLERİ RUHSAT YENİLEME İŞLEMİ 31 ARALIK 2024'E ERTELENDİ!

ZAFER BAŞKANDAN ZAFER GİBİ PROJELER

Şemsi Bayraktar, “Ayçiçeği üreticilerine kuraklık desteği verilmeli”

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANINDAN ZAFER MESAJI

REKTÖR HATİPLERDEN ZAFER BAYRAMI MESAJI

VALİ YUNUS SEZER'DEN ZAFER BAYRAMI MESAJI

ETSO'DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

EDİRNE TİCARET BORSASINDAN 30 AĞUSTOS MESAJI

SAADET PARTİSİNDEN 30 AĞUSTOS MESAJI

Balkanlar’da Avrupa: Ortak Gelecek" Projesi

BU POLİSLER TAKDİR VE TEŞEKKÜRÜ ALINLARIN AKIYLA HAK EDİYORLAR

KARAAĞAÇ ARDA SPOR YENİ SEZONA YENİ YÖNETİMLE GİRİYOR

HASAN BAŞOĞLU MOLLA KASIM'INA DOĞRU GİDİYOR!

TÜRK'ÜN YAZDIĞI SON DESTANIN GÜNÜDÜR 26 AĞUSTOS!

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK GÖREVİNİ MUSTAFA HATİPLER DEVRALDI.

AYÇİÇEĞİ İÇİN TON BAŞINA ÖN ALIM FİYATI 20 LİRA

PROF. DR. MUSTAFA TAN REKTÖR YARDIMCISI OLDU.

Yükleniyor

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YENİ AKADEMİK KADROSU ŞEKİLLENİYOR.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK GÖREVİNİ MUSTAFA HATİPLER DEVRALDI.

PROF. DR. MUSTAFA TAN REKTÖR YARDIMCISI OLDU.

T Ü REKTÖR YARDIMCILIĞI GÖREVİNE PROF.DR. AHMET MUZAFFER DEMİR ATANDI.

YENİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ATALAY CÜCE Mİ OLUYOR?

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BELLİ OLACAK.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

LAİKLİK DÜŞMANI CELALETTİN VATANDAŞ'DA T Ü REKTÖR ADAYI!

DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİN İKİNCİ ÖĞRETİM AVANTAJI KAPATILDI.

BAŞPEHLİVANLARIN MEZUNİYET GURURU

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

MESLEKTAŞIMIZIN DEDESİ HASAN PELVANOĞLU VEFAT ETTİ  

MESLEKTAŞIMIZIN ACI GÜNÜ 

İŞ İNSANI SERDAR YALÇINER'İN OĞLU MEHMET CAN YALÇINER EVLENDİ

GENCAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

MÜDAVİM RESTORAN SAHİBİ CÜNEYT ERGİNLER VEFAT ETTİ

ABDÜLHAMİT İRİŞ;'İSTANBUL'UN FETHİ EDİRNE'DEN BAŞLAR!'

EDİRNE'NİN EN YAŞLI KEDİSİ TARÇIN 19 YAŞINDA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

EDİRNE ROMAN GENÇLİK DERNEĞİ ROMACTED ÇOCUK EVİNİ AÇIYOR

EDİRNE'Lİ BİSİKLETLİLERİN SESSİZ SÜRÜŞ ETKİNLİĞİ (RIDE OF SILENCE)

VATANDAŞ ÇAREYİ DUA DA BULMUŞ!

ÇELTİK TARLA GÜNÜ  EDİRNE’DE  DÜZENLENDİ.

NARİN’LER ÖLMESİN!

AV TÜFEKLERİ RUHSAT YENİLEME İŞLEMİ 31 ARALIK 2024'E ERTELENDİ!

ZAFER BAŞKANDAN ZAFER GİBİ PROJELER

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANINDAN ZAFER MESAJI

VALİ YUNUS SEZER'DEN ZAFER BAYRAMI MESAJI

ETSO'DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

EDİRNE TİCARET BORSASINDAN 30 AĞUSTOS MESAJI

SAADET PARTİSİNDEN 30 AĞUSTOS MESAJI

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

BAYRAM ÖNCESİ BÜYÜK FACİA

OTOPARKTA SİLAHLI ÇATIŞMA

SOSYETE MANAVI AYDOĞAN

KOMSER

Her İnsan Bir Hikâye“TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY ”İÇİMİZDEN BİRİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1