Tarih: 27.06.2024 20:33

CHP'DEN VERGİ ve HARÇ ZAMLARI TEPKİSİ!

Facebook Twitter Linked-in

CHP'DEN VERGİ ve HARÇ ZAMLARI TEPKİSİ!

CHP Merkez İlçe Başkanlığı Saraçlar Caddesinde, yeni vergi paketini ve yurtdışına çıkış harcının 150 TL’den 1500 ile 3 bin TL arası bir haraca  çıkarılması önerisine tepki göstermek için toplandı. Edirne Chp milletvekili Ediz Ün de bu tepkiye katılanlar arasındaydı. 

Herkes adına konuşan Chp Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı şu sözlere yer verdi; "HARÇ MI ZORUNLU HARAÇ MI" " Öncelikle belirtmek isterim ki, halkımız 150 TL olan mevcut harç ücretine bile karşıyken, 1500 veya 3 bin TL’ye çıkarılması, bu harcın amacını aşan bir düzeye gelmesine neden olmuştur.

 Bu durumda, artık bu tutara harç değil, AKP iktidarının vatandaşın dan aldığı ZORUNLU HARAÇ demek daha doğru olacaktır.

  "İKTİDAR GÖZÜNÜ HALKIN CEBİNE DİKMİŞTİR"

Şu anda 150 TL olan ve yapılması düşünülen düzenlemeyle en az 1.500 TL ile 3000 TL arasında olacağı öngörülen bu tutar, Anayasa’nın hem seyahat özgürlüğü hem de eşitlik ilkelerine aykırıdır. Kendi vatandaşından yurt dışına çıktığı için dünyada haraç alan iki ülke vardır. Birincisi İran diğeri ise Filipinlerdir.Üçüncüsüde maalesef TÜRKİYE’dir.

22 yıllık AKP iktidarı ülkemizi maalesef batırmıştır. İktidar,üretemediği için tüketime ve ithalata dayalı uyguladığı ekonomisi  nedeniyle gözünü halkın cebine dikmiştir." dedi. Yücel Balkanlının konuşmasına halk alkışlayarak destekledi.

"YOKSULLAŞAN MİLYONLARIN YURTDIŞINA ÇIKMA HAYALİ YOKTUR"

Balkanlı, "Yurtdışına çıkış harcı kimleri etkileyeceği de önemlidir. Zaten yoksullaşan milyonların yurtdışına çıkma hayali yoktur. Bu durumda, bu haracın asıl hedefi zenginler değil, halkımızdır." ifadesini kullandı.

"EMEKLİYE 10 BİN LİRAYI ÇOK GÖRMEKTEDİRLER" "Asgari ücretliye  zam yapmayı,  emekliye ise 10 bin lirayı çok görmektedirler.Yazıklar olsun hepinize yazıklar olsun.Tıksırıncaya kadar yiyin.Ancak şunu da unutmayın . Artık korkulu rüyanız olan, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde kurulan fabrikalar, limanlar, madenler, bankalar ve diğer tüm değerler özelleştirilip satılmış, üretim bitirilmiş ve bu nedenle halka sürekli yeni vergiler yüklenmiştir. AKP hükümeti, yeni kaynaklar yaratmak yerine vergilere zam yaparak toplumun dar gelirli kesimlerinin, emekçilerin, emeklilerin, işçilerin, memurların kısaca tüm vatandaşlarımızın belini bükmüştür." dedi

“CHP OLARAK, AKP İKTİDARINI  YURTDIŞI HARCINI KALDIRMAYA DAVET EDİYORUZ ”

CHP olarak AKP iktidarını, ülkemizin ve milletimizin refahı için tek adam politikaları ile değil, ortak akıl ve bilime dayalı politikaların uygulanması ve ekonominin daha sağlıklı temellere oturması için sosyal adaleti öncelikle düşünen kararlar almaya yeni vergi paketini geri çekmeye, 150 TL olan  yurt dışı çıkış haracını da tamamen kaldırmaya davet ediyoruz." dedi.

Haber: Cansel Pelvanoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —