• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,01
  • EURO

    48,55% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5425,13% 0,25
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

COVİT İÇİN OKULLARIMIZDA BİLİMSEL TEDBİRLER ALINMALI

EDİRNE'DE OKULLARDA COVİT KOL GEZİYOR Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Sağlık Bakanlığı’nın veli onayı alarak öğrencilerde başlattığı PCR taramasının Edirne’de de gerçekleştiğini ve bir ilkokulun sadece bir sın?

Eğitim 30.09.2021 09:08:41 0
COVİT İÇİN OKULLARIMIZDA BİLİMSEL TEDBİRLER ALINMALI
COVİT İÇİN OKULLARIMIZDA BİLİMSEL TEDBİRLER ALINMALI

SESSİZ KALMAK GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINI ENGELLEMEZ!


Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Sağlık Bakanlığı’nın veli onayı alarak öğrencilerde başlattığı PCR taramasının Edirne’de de gerçekleştiğini ve bir ilkokulun sadece bir sınıfında veli izni ile test yaptıran 13 öğrencinin 10’unun korona virüs testinin pozitif çıktığını öne sürdü. Edirne’de 34 sınıf ve 2 pansiyon odasının karantinaya alındığını iddia eden Akçay, ciddi açıklamalarda bulundu.

Akçay açıklamasında; “28 Eylül itibariyle Edirne merkezde en az 34 sınıf ve 2 pansiyon odası vakalar sebebiyle kapandığı ve öğrencilerin uzaktan eğitime geçtiği bilinmektedir. Bu vahim tabloyu daha da vahim hale getiren Sağlık Bakanlığı’nın pilot illerin pilot okullarında başlattığı tarama sonuçları olmuştur. Veli onayı alınarak öğrencilerden boğaz sürüntüsü yoluyla yapılan bu testlere katılım oldukça az olmuş fakat az katılıma rağmen çıkan sonuçlar, belirti göstermeden taşıyıcı olan pozitif vaka sayısının yüksekliğini gözler önüne sermiştir. Bir İlkokulu’nun sadece bir sınıfında veli izni ile test yaptıran 13 öğrencinin 10 tanesinin sonucunun pozitif olduğu gelen haberler arasındadır. Hal böyleyken bizden okullarda maskenizi takın, sosyal mesafenizi koruyun diyerek koronavirüsle mücadele etmemizi bekleyen Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Edirne’de sıkıntı yok diyen Edirne MEM’e soruyoruz: Okullar için ne yaptık?
Seyreltilmiş sınıf, seyreltilmiş okul ihtiyacının sorunu çözmese de hızlı gidişatı biraz yavaşlatacağı aşikârdır. Bir buçuk yıllık pandemi deneyimi sonucu okulların sadece camları açarak havalandırılması beklenmektedir. Bu uzun süreçte okullara havalandırma sistemleri takılması, en azından  buna çabalanması gerekmez miydi? Toplumun en önemli görevi çocuklarımızın sağlığını korumak, eğitimine devam etmesini sağlamak ve onlara güven ortamı sunmaktır. Bunları yapmak için elimizi ne tutmaktadır?  Geçen yıl kapalı ve öğrencisiz okullarda temizlik görevlileri, güvenlik personelleri görevliyken bu sene tam kapasite ile açılmış okullarda bu konulardan tasarruf edilmeye çalışılması nasıl izah edilebilir. Bazı okullara 1, bazı okullara ikişer tane verilen temizlik görevlilerinden okulun hangi koridorunu, hangi tuvaletini, hangi sınıfını, hangi kapı kollarını, temas noktalarını layıkıyla temizlemesi istenmektedir?
Çocukların hastalıkla ilgili belirti göstermediği, taşıyıcı olduğu geçen yıldan beri uzmanlar tarafından söyleniyor. Toplum bu konuda uyarılıyor. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı okulları neden “kara düzen” dediğimiz pandemi öncesindeki tüm koşulları koruyarak açmıştır? Bir aydır ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilmesi gerektiğini söyleyen, öğlen aralarında sosyal mesafeyi korumanın zorlaştığını dile getiren öğretmenler neden dinlenmemektedir? Hafif semptomlar gösteren çocukların okula devam edip etmediğini, karantinadaki çocuğun sokakta gezip gezmediğini kim denetlemektedir? Tüm bu belirsizlik ve denetimsizlik sürerken bir de Milli Eğitimin okulları topluca sinema etkinliğine götürdüğü ve akabinde bu çocuklarda pozitif vakaların arttığı ve sınıflarının karantinaya alındığı ortaya çıkmıştır.
Ders saatlerinin uzunluğunun yanı sıra öğlen arasının olması da hastalığın yayılımın arttıran sebeplerden biridir. Özellikle okul kantinleri asla denetlenmemekte, teneffüsler ve öğle aralarında kantinlerde hiçbir covid önlemine uyulmamaktadır. Okul kantinlerindeki fiyat, temizlik, hijyen standartlarından kim sorumludur? Amaç sadece alın verin ekonomiye can verin olayından mı ibarettir?
Eğitim İŞ Edirne olarak bir kez daha uyarıyoruz, sesimiz duyulana kadar bilimin bize gösterdiklerinin uygulanması için çaba göstereceğiz.
*Milli Eğitim Bakanlığı hızlı testlerle çok acil olarak okulları taramalı, karantinadan dönen çocukları tespit edilmemiş vakalarla dolu okul bahçelerine yeniden atmamalıdır.
*Temaslı öğrencilerin okul giriş çıkışları, ateş ölçümleri gerektiği şekilde ve ciddiyetle kontrol edilmelidir.
*Okullara HES kodu sorulmadan kimseler alınmamalı, bunun için her okula acilen güvenlik personeli görevlendirmesi yapılmalıdır.
*Toplu taşımada sabah akşam okul saatlerinde sefer sayıları arttırılmalı, başkasına ait kart kullanımlarının önüne geçilmelidir.
*Ayrıca çocuğu pozitif çıkan fakat kendisi aşılı olduğu için karantina altına alınmayan ebeveynlerle ilgili çok acil bir çalışma yapılmalıdır. Özellikle okul öncesi ve ilkokul döneminde pozitif teşhisi konmuş çocukların anne babalarından bir tanesi de mutlaka izinli sayılmalıdır. İşler çığırından çıkmadan bir kere daha soruyoruz: Okullar için ne yaptınız?  Çözümlerimiz ortada, ancak ortak akılla bu salgının üstesinden gelebiliriz.” Dedi.
 
Haber:Edirne Gazetesi
 

KUTLU KARATE’DEN EDİRNE'YE ÇİFTE GURUR!

ÇİFTÇİ EMEĞİ İLE RAKAM OYUNU OLMASIN

HATIRLATMA: BİRİNCİ VAZİFE!!

YAŞAYAN EFSANE ALİ İLTE KIYIK ET LOKANTASINI DEVREDİYOR.

ALIN TERİNİN FOTOĞRAFLARLA ZAMANA KAZINDIĞI GECE

"CHP EDİRNE’DE TEK ADAY BALKANLI OYLARIN % 71'İNİ ALARAK BAŞKAN SEÇİLDİ "

EDİRNE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ATAMA KARARLARI RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANDI

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE İŞ KURMA DESTEĞİ BAŞLADI

ALTUNHAN OTOGARI BIRAKIYOR: “EDİRNELİLERE HİZMET İÇİN BANA YER GÖSTERİLSİN ”

EDİRNE POLİSİNDEN 210 MİLYONLUK DARBE: 68 KİLO KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ!

MASA ÖRTÜSÜ'N DEN SU KRİZİNE: EDİRNE'DE SİYASETİN İKİ YÜZÜ

MECLİS’TE  ATILAN “BİJİ SEROK ” SLOGANLARINA ADD’DEN SERT TEPKİ: “CUMHURİYETE HAKARET”

EDİRNE BAROSU'NDAN MECLİS’TEKİ SAYGISIZLIĞA SERT TEPKİ: “GAZİ MECLİS’TE  TERÖR ÖVÜLMEZ!”

EDİRNE'DE SU KRİZİ ÜLKE GÜNDEMİNİ BASTIRDI!

MEHMET AVCI, EDİRNE KAHVECİLER VE GAZİNOCULAR ODASI BAŞKANLIĞINA ADAY!

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’NIN EFE’Sİ DURSUN SABAN’I KAYBETTİK

EDİRNE’NİN TAZE BALIK ADRESİ: BİZİM BALIKÇI!

ADALET BAKANI TUNÇ YARIN EDİRNE’DE

HAZIRLIKLAR TAMAM, İÇME SUYU İÇİN SÜLOĞLU HATTINA GEÇİLİYOR

RECEP DURAL, MEDYADAN SİYASETE İLK ADIMINI ATTI ”

SİNAN TEKİN ’DEN AYLİN NAZLIAKA ’YA ZİYARET

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ II. OLAĞAN MECLİSİ EDİRNE’DE : KADİM BAŞKENTTE KÜLTÜREL MİRAS BULUŞMASI

EDİRNE, TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

SİNAN TEKİN: “TÜRKİYE AVRUPA ’NIN EN BÜYÜK BARINMA KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA

EDİRNE’DE  LİSEDE ÖĞRETMEN ŞİDDETİ İDDİASI: ÖĞRENCİYİ TUVALETE SÜRÜKLEYİP DARP ETTİ

0152 PLAKALI TAKSİ ŞOFÖRÜN DEN VATANDAŞA ÇİRKİN DAVRANIŞ!

CHP’NİN YENİ BAŞKANI AKGÜNGÖR: “EDİRNE CHP’NİN KALESİ OLMAYA DEVAM EDECEK ”

İPSALA PİRİNCİYLE 6 TON PİLAV PİŞİRİLDİ

MEHMET REİS;TMO’NUN ÇELTİK FİYATI 40-45 TL ARASINDA OLACAK

Yükleniyor

EDİRNE’DE  LİSEDE ÖĞRETMEN ŞİDDETİ İDDİASI: ÖĞRENCİYİ TUVALETE SÜRÜKLEYİP DARP ETTİ

EDİRNE'NİN SEVİLEN İŞ İNSANI EMRE ALP’TEN AZİM VE EĞİTİM ÖRNEĞİ

SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

1. MURAT ANADOLU LİSESİ'NDE 2 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM

80. YIL CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ'NDE DERS SAATLERİ TARTIŞMASI

REKTÖR HATİPLER: “TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, EDİRNE’NİN VE BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYOR ”

SÜLOĞLU'NDA YENİ EĞİTİM YILINA “TEMİZ BAŞLANGIÇ ”

ZEYNEP KOÇAK UYANIK, İPSALA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLARAK GÖREVE BAŞLADI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK KRİZİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: “YETKİ TBMM’DE, DEĞİŞİM VERİYE VE TOPLUMSAL MUTABAKATA DAYANMALI”

İPSALA’NIN EFE’Sİ DURSUN SABAN’I KAYBETTİK

EDİRNE’NİN TAZE BALIK ADRESİ: BİZİM BALIKÇI!

EDİRNE’NİN VE EDİRNESPOR’UN DEĞERLİ İSMİ NURETTİN UZER’İN ARDINDAN.

- TEŞEKKÜR-

GAZETECİ OKAN YAVAŞER ’İN ACI GÜNÜ

TARİHİ GÜN! LALAPAŞALILAR ATA’NIN  HUZURUNDA

ŞEHİT ÜSTEĞMEN TUĞRUL ÖZSU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

LALAPAŞA’DA KADINLAR ŞALVAR GECESİYLE GELENEKLERİNE SAHİP ÇIKTI!

ETSO BAŞKANI SEZAİ IRMAK’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

EDİRNE'DE ENGELLİLER HAFTASI COŞKUSU: PİKNİKTE DOSTLUK, EMPATİ VE DAYANIŞMA KAZANDI

HATIRLATMA: BİRİNCİ VAZİFE!!

EDİRNE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ATAMA KARARLARI RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANDI

EDİRNE POLİSİNDEN 210 MİLYONLUK DARBE: 68 KİLO KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ!

MECLİS’TE  ATILAN “BİJİ SEROK ” SLOGANLARINA ADD’DEN SERT TEPKİ: “CUMHURİYETE HAKARET”

EDİRNE BAROSU'NDAN MECLİS’TEKİ SAYGISIZLIĞA SERT TEPKİ: “GAZİ MECLİS’TE  TERÖR ÖVÜLMEZ!”

EDİRNE'DE SU KRİZİ ÜLKE GÜNDEMİNİ BASTIRDI!

MEHMET AVCI, EDİRNE KAHVECİLER VE GAZİNOCULAR ODASI BAŞKANLIĞINA ADAY!

HAZIRLIKLAR TAMAM, İÇME SUYU İÇİN SÜLOĞLU HATTINA GEÇİLİYOR

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ II. OLAĞAN MECLİSİ EDİRNE’DE : KADİM BAŞKENTTE KÜLTÜREL MİRAS BULUŞMASI

EDİRNE, TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’DA BİR YAZAR, BİR SOHBET: MURAT AKYOL’LA KİTAPLARDAN KAMERALARA

EDİRNE'DE 10 YILLIK ERİŞİLEBİLİRLİK SINAVI: ENGELSİZ MECLİS SAHADA

KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

BAYRAM ÖNCESİ BÜYÜK FACİA

OTOPARKTA SİLAHLI ÇATIŞMA

SOSYETE MANAVI AYDOĞAN

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4