Tarih: 11.07.2024 17:53

CUMARTESİ PAZARINDAN MÜJDELİ HABER

Facebook Twitter Linked-in

CUMARTESİ PAZARINDAN MÜJDELİ HABER

  Edirne Belediyesi cumartesi pazarının açılışı için geri saymaya başladı. Yeni adı Birinci Murat semt pazarı olan cumartesi pazarının depreme dayanıklı olarak yapılan inşaatı tamamlamak üzere.

 Vatandaşların ve pazarcıların sabırsızlıkla beklediği birinci Murat semt pazarının ağustos ayının ilk haftasında açılması bekleniyor

Edirne Belediye Meclisi, 2023 yılı Mayıs ayında gerçekleştirdiği toplantıda 1995 yılında yapılan ve Cumartesi ve Çarşamba günleri pazar yeri olarak hizmet veren pazaryerini yenileme ve depreme dayanıklı hale getirmeye karar vermişti. Bu yenilenme sürecinde geçici pazar yeri, margi avm'nin yan tarafında bulunan açık alanda yapılmıştı. Pazarcılar ve vatandaşlar alışveriş yaparken çok zorlanmıştı.

 

  Konuyla ilgili görüştüğümüz Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır konuşmasında cumartesi pazarının  açılışı için çok heyecanlı olduğunu vurguladı. Ve şu sözlere yer verdi;

" Cumartesi Pazarı inşaatı tamamlanmak üzere. Yeni pazar yerinin tüm pazarcı kardeşlerime bolluk bereket getirmesini diliyorum. Hayırlısıyla yerimize kavuşacağız. Açılışın ağustos ayının ilk haftasında olmasını bekliyoruz. Hayırlı olsun inşallah" dedi.

Edirneliler, çok kısa süre içerisinde modern, depreme dayanıklı, Edirnelilerin ihtiyaçlarına cevap verecek yepyeni bir pazar yerine kavuşacak. Yeni pazar yeri, 5 bin 800 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve içerisinde bir kafeterya bulunacak.

Haber:Cansel Pelvanoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —