Tarih: 11.08.2016 12:59

DEMİRKIRAN; “EMANET EHLİNE VERİLMELİ”

Facebook Twitter Linked-in

DEMİRKIRAN; “EMANET EHLİNE VERİLMELİ”

Saadet Partisi il Başkanı Ali Demirkıran,“15 Temmuz darbesini yapan FETÖ terör örgütü, inancımıza ve medeniyet değerlerimize tamamen zıt hareketle büyük bir haksızlığa ve zulme sebep olmuştur. . İnancımız, emaneti ehil olmayana vermememizi emrettiği halde görülmüştür ki, bazı devlet imkânlarını şu veya bu şekilde eline geçiren FETÖ terör örgütü emaneti, işi liyakat ve ehliyet ölçülerine göre değil, yandaşlık esasına göre vermiştir” dedi.

Demirkıran açıklamasında şunları söyledi; “İnancımız emanetin, görevin ehline, hak edene, layık olana verilmesini emretmektedir. İnancımız, emaneti ehil olmayana vermememizi emrettiği halde görülmüştür ki, bazı devlet imkânlarını şu veya bu şekilde eline geçiren FETÖ terör örgütü emaneti, işi liyakat ve ehliyet ölçülerine göre değil, yandaşlık esasına göre vermiştir. Bir görevi, bir memuriyeti, bir idari kadroyu hakkı olana, ehli olana vermemiş, kendinden olana vermiştir. İmtihan sorularının çalınması suretiyle 10, 15 yaşlarındaki çocukların bile hakkı gasp edilmiştir, umutları ve geleceği çalınmıştır. Allah’ın emrine aykırı hareket edilmiştir” dedi.

Partizanlık ve adam kayırmanın sistemi çürüttüğüne de vurgu yapan Ali Demirkıran,“Vasıfsız insanların işbaşına gelmesi en büyük felakettir. Yaşanan bu 15 Temmuz darbe teşebbüsü herkes bir ders olmalı ve benim partimden, benim cemaatimden, benim yakınımdan diye hareket edilmemelidir. Bir işi en iyi kim yapacaksa/yaparsa ona yetki ve görev verilmelidir” şeklinde konuştu.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —