Tarih: 10.10.2016 17:01

EDİRNE BELEDİYE MECLİSİ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR!

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE BELEDİYE MECLİSİ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR!

Edirne Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında, UNESCO Dünya Mirası Selimiye Camii’nin siluetinin görünmesini engelleyen yapılar için mevcut olan D-100 karayolundaki çekme mesafesini 35 metreyi 20 metreye düşüren bir kararı MHP’li meclis üyelerinin ret oyuna vermesine rağmen, CHP’li ve Ak Parti’li üyelerin oylarıyla aldı. Daha önce belediye meclisinden geçen ancak mahkeme kararıyla iptal edilen plan değişikliği, bu sefer Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da desteği ile; Revizyon imar planı adı altında 1415 ada, 4, 5 ve 6 sayılı parsellere özel imar uygulaması yapılarak, Edirne Belediye Meclisi’nden tekrar geçirildi.  

UNESCO Dünya Mirası Selimiye Camii’nin silueti dolayısıyla ilimizde D-100 karayoluna bakan parsellerde çekme mesafesi 35 metre olarak uygulanıyor… Ayrıca bu taşınmazlarda arka bahçe mesafesi 5 metre olarak uygulanıyordu.  

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren MHP İl Başkanı Hakan Özkan, “Belediye Meclisinin aldığı kararın düşündürücüdür. Daha önce yargıya taşınan ve mahkeme kararı olmasına rağmen meclisin böyle bir karar almasına bir anlam veremiyorum.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —