Tarih: 11.02.2016 13:03

EDİRNE BELEDİYESİ 57 İŞÇİSİ İLE TOPLU SÖZLEŞME İMZALADI

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE BELEDİYESİ 57 İŞÇİSİ İLE TOPLU SÖZLEŞME İMZALADI

Edirne Belediyesi Nikâh Salonu'nda gerçekleştirilen 2 yılık Toplu iş Sözleşmesi imza töreni ile Edirne Belediyesinde çalışan 57 İşçi yıllık % 15 zam ve yeni sosyal haklara kavuştu. Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Belediye Başkanı Recep Gürkan, DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Şube Sekreteri Kenan Akkan, Şube Mali Sekreteri Canan Makasçı, Edirne Belediyesi İşyeri Temsilcileri Gurbet Tutuşturan, İsmail Ekici ve Belediye İşçileri katıldı.

2 yıllık süre için mevcut işçi ücretlerine birinci yıl için %15 + sosyal yardım farkları ve ikinci yıl içinde    % 15 ücret zammı konusunda anlaşan taraflar 2 ay süren görüşmeler sonunda imzaya oturdular. En düşük işçi ücreti hakkında bilgi vermeyen taraflar, yaptıkları konuşmalarda karşılıklı memnuniyetlerini dile getirdiler.

 DİSK Genel-İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen yaptığı konuşmada; “Bu toplu sözleşmenin yine bölgemizde sürdürdüğümüz bir çok işyerindeki görüşmelere örnek olmasını temenni ediyoruz. Karşılıklı kurumsal nezaketi, karşılıklı kurumsal saygıyı hiç yitirmeden bu görüşmeleri tamamladık” dedi.

DİSK Trakya Bölge Sorumlusu Arif Kuday, “AK Parti seçim döneminde vaad ettiği sözleri yerine getirmeli. Taşeron işçilere kadro dediler fakat bu kadroyu 150 bin gibi bir sınırlamayla belediyeleri devre dışı bırakarak yine işçileri zor duruma düşürdüler. Biz buradan tekrar AK Parti hükümetine sesleniyoruz; vermiş olduğunuz sözleri tutun, taşeron işçileri kadroya alın diyoruz.” dedi

Son olarak söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Emek mücadelesinden gelen eski sendikacı biri olarak bu sözleşmenin içine sinmedi… Kapitalizm ve emperyalizmin çarkı da epeydir bizi etkiliyor. Çünkü ülkenin içinde bulunduğu şartlar ortada. Tabii ki para çok şey ama her şey değil. Paranın dışında bazı unsurlar var. Bu sözleşmeyle Eğitim ve Öğretimde hem de sosyal bakımdan birçok iyileştirilme yapıldı. Benim belediye başkanı olarak en çok sevdiğim en iyi adamım işini iyi yapana kimse odur. Ne siyasi görüşü, ne dünya görüşü, ne inancı, ne ırkı önemli değil. Belediye olarak elimizden gelen tüm imkânları, siz emekçi arkadaşlarımla, işçi, memur vs. paylaşmaya çalışıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atılıp toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —