Tarih: 02.07.2014 14:18

EDİRNE BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA; RAMAZAN EĞLENCELERİ BAŞLADI.

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA; RAMAZAN EĞLENCELERİ BAŞLADI.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, Edirne’de eski ramazan gecelerinin yaşatılması amacıyla, mahallelerde ramazan eğlenceleri düzenlenmeye başlandı. Edirne Belediyesi 1. Geleneksel Mahallede Ramazan Eğlenceleri’nin ilkini Abdurrahman Mahallesi’nde düzenlendi. Abdurrahman Mahallesi sakinleri, iftardan sonra kendilerine şerbet ve çekirdek ikram eden yöresel kıyafetler giymiş genç kızlar tarafından karşılandı. Vatandaşlar, Mesir Macuncusu, çocuklara balon ve şekerlemeler ikram edenler eşliğinde ilk olarak fasıl grubunu dinlediler. Hacivat ve Karagöz, ardından Orta Oyunu ile Ramazan eğlencesinin coşkusunu yaşayan mahalle sakinleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ekibine böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ettiler.

Edirne Belediyesi’nin başlattığı 1.Geleneksel Mahallelerde Ramazan Eğlenceleri hakkında düşüncelerini açıklayan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak, o eski ramazanları Edirne’de canlandırmak, gençlerimize Hacivat ile Karagöz’ü, Orta Oyunu’nu tanıtmak istedik. Toplumların var olmasında örf ve adetlerin geleceğe taşınmasının önemini biliyoruz. Edirne Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuş olan Ramazan eğlencelerini, Edirne’de halkımızla birlikte yaşamak istedik. Ramazan boyunca her mahallemizde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle eski ramazanların tadını hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1. Geleneksel Mahallede Ramazan Eğlencesini her akşam farklı bir mahalle de düzenlemek suretiyle Ramazan Ayı boyunca Edirnelilere güzel bir Ramazan yaşatmak istediklerini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —