Tarih: 18.01.2016 17:34

EDİRNE'DE SAĞLIK TURİZM PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE'DE SAĞLIK TURİZM PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

“Sağlık hizmetlerinde öncü illerden biriyiz.” Diyen Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Emrah Erten, Edirne Kamu Hastaneler Birliği’nin  ‘Sağlık Turizm Trakya Destinasyonu’ konulu fizibilite projemiz Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı doğrudan faaliyet programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Üç ayda tamamlanacak olan proje için Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile karşılıklı imzaladığımız sözleşme ile proje başlamış oldu.” Dedi.

Proje ile Trakya Bölgesi’nin, özellikle Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Kosova, Makedonya gibi Balkan ülkelerinin Sağlık Turizmi ile ilgili pazar potansiyelinin ortaya konulması için gerekli saha araştırmaları yapılacağı bildirildi. Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Emrah Erten yaptığı açıklamada; “Araştırmada elde edilen sonuçlar ile gerekli ihtiyaçlar sağlanarak hedeflenen başarının yakalanması planlanıyor.”dedi.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Emrah Erten, “Sağlık hizmetlerinde öncü illerden biriyiz. Sağlık turizminin önemi ve Edirne iline sağlayacağı ekonomik katkıların bilinciyle, bu alanda gelişmek için önemli adımlar atılmıştır. Ülkemizdeki sağlık turizmi hareketinde Edirne ilinin payını artırmak ve geliştirmek için mevcut durum analizi yapılmaktadır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —