Tarih: 25.11.2016 12:04

EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR’İN 25 KASIM EDİRNE’NİN KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR’İN 25 KASIM EDİRNE’NİN KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

Ülkemizin hatta Balkanların barış ve huzur kenti olan Edirne’nin düşman işgalinden kurtarılarak yeniden yurt edinmemizin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Asırlar boyunca huzurun hüküm sürdüğü bu kadim topraklar tarihinin en karanlık ve acı günlerini Balkan savaşlarında yaşamış ve binlerce şehit verilerek yeniden vatan toprağı yapılmıştır.

1912 yılında Balkan ülkelerinin Osmanlı İmparatorluğuna karşı giriştiği savaşta, Edirne Müdafi Şükrü Paşa kumandasındaki askerlerimiz şehri kahramanca savunmuşlardır. Tarihinin en karanlık ve acı günlerini bu dönemde yaşayan Edirne, işgalle birlikte Sarayiçinde binlerce evladını şehit vermiştir. Acılarla ve şehitlerin kanlarıyla yoğrulan bu topraklar Başkumandan Gazi Mustafa Kemal ve kahraman askerleri Kuva-i Milliye ruhuyla bu toprakları işgalden kurtararak tekrar vatan toprağı yapmıştır.

Şimdi bize düşen görev, kan ve gözyaşı ile binlerce şehit verilerek yeniden vatan toprağı yapılan serhat kenti Edirne’mize sahip çıkmaktır. Sahip çıkmak sadece bu topraklarda yaşamak değil, atalarımızdan miras kalan bu güzel şehri tarihi kimliğini koruyarak gelecek nesillere aktarmaktır. Şunu da belirtmek isterim ki; işgaller gören Edirne halkı, işgallerin verdiği acıların yüreğinde bıraktığı hissiyatla Anadolu’daki vatandaşlarımızdan daha fazla diline, dinine, bayrağına ve toprağına sahip çıkmaktadır. Bunu da 15 Temmuz gecesi ve sonrasında gösterdiği birlik ve beraberlikte göstermiştir.

Bu vesileyle;  ülkemizin ve şehrimizin bir daha işgal görmemesi dileğiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Edirne Müdafi Şükrü Paşa’yı, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —