-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
EDİRNE KIRMIZISI'NIN HASADI YAPILDI
Uğruna çok fazla emek harcanan, sırrını çözene ödüllerin verildiği tarihsel bir renk diye konuşulan "Edirne Kırmızısı"na rengini veren bitkinin hasadı yapıldı.
EDİRNE KIRMIZISI'NIN HASADI YAPILDI
Uğruna çok fazla emek harcanan, sırrını çözene ödüllerin verildiği tarihsel bir renk diye konuşulan "Edirne Kırmızısı"na rengini veren bitkinin hasadı yapıldı.
Trakya Üniversitesi, Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliğini işbirliği ile gerçekleşen “Edirne Kırmızısı Hasat Günü Etkinliği” Karaağaç Yolu üzerindeki Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Karaağaç’taki Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde yapıldı.
Trakya Üniversitesi tarafından tanıtımına katkı sunmak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Edirne Kırmızısı’na rengini veren kökboya bitkisinin hasadı ve geleneksel usullerle kazanda kumaş boyama etkinliği gerçekleştirildi.
Edirne Kırmızısı'nın Türk kültürü için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticisi Benan Bayram, doğal boyamanın değerini bilimsel verilerle destekleyerek çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan ise Trakya Üniversitesinin kaybolmuş bir değer olan Edirne Kırmızısı için 2017’den beri çalışmalar yaptıklarından bahsederek bu çalışmaların ivme kazanarak devam edeceğini dile getirdi.
Hasat şenliği Karaağaç Yolu üzerindeki Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Karaağaç’taki Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikle yapıldı. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek, Edirne Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Akın Gencan ve Vali Yardımcısı Turgut Subaşı’nın katıldığı etkinlikte birer konuşma yaparak Edirne Kırmızısı’nın önemini ifade ettiler.
Konuşmalardan sonra, Edirne Kırmızısı rengini veren kökboya bitkisinin hasadı ve geleneksel usullerle kazanda kumaş boyama gerçekleştirildi.
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
Yükleniyor




