-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
Edirne’de 2026 yılının Şubat ayında toplam 590 konut satışı gerçekleşti. Satışların büyük bölümünü ikinci el konutlar oluştururken, ipotekli satışların sayısı ise sınırlı kaldı.
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü (TÜİK) tarafından açıklanan 2026 yılı Şubat ayı konut ve işyeri satış istatistiklerine göre Edirne’de toplam 590 konut satışı yapıldı. Bu satışların 229’u ilk el, 361’i ise ikinci el konut olarak kayıtlara geçti.
Türkiye genelinde ilk el konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 artarak 37 bin 785 olurken, ikinci el konut satışları da yüzde 6 artışla 86 bin 764 olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ilk el konutların payı yüzde 30,3, ikinci el konutların payı ise yüzde 69,7 oldu.
EDİRNE’DE 54 İŞYERİ SATILDI
Şubat ayında Edirne’de toplam 54 işyeri satışı gerçekleşti. Bu satışların 12’si ilk el işyeri, 42’si ise ikinci el işyeri satışından oluştu.
Türkiye genelinde ilk el işyeri satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 3 bin 981 olurken, ikinci el işyeri satışları ise yüzde 0,4 artarak 11 bin 88 olarak açıklandı.
İPOTEKLİ SATIŞLAR SINIRLI KALDI
Edirne’de Şubat ayında 127 ipotekli konut satışı gerçekleşirken, 463 konut ise diğer satış türleri kapsamında el değiştirdi.
Türkiye genelinde ipotekli konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42,3 artarak 25 bin 35 oldu. Diğer satış türleri ise yüzde 0,5 azalarak 99 bin 514 olarak kaydedildi.
Toplam satışlar içinde ipotekli satışların payı yüzde 20,1, diğer satışların payı ise yüzde 79,9 olarak hesaplandı.
İPOTEKLİ İŞYERİ SATIŞI SADECE 2
Edirne’de ipotekli işyeri satışları ise oldukça düşük kaldı. Şubat ayında 2 ipotekli işyeri satışı yapılırken, 52 işyeri diğer satış türleri kapsamında gerçekleşti.
Türkiye genelinde ipotekli işyeri satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 62,8 artarak 692, diğer işyeri satışları ise yüzde 3 azalarak 14 bin 377 oldu.
#edirne
#edirneolay
#edirnehaber
#edirnegündem
#edirnekonut
#edirneemlak
#tüik
#konutsatışı
#edirneekonomi
#trakyahaber
#edirneyatırım
#emlakhaberleri
#edirneyaşam
#edirnegayrimenkul
#trakyagündem
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
Yükleniyor



