Tarih: 10.05.2024 13:08

EDİRNE'Lİ BİSİKLETLİLERİN SESSİZ SÜRÜŞ ETKİNLİĞİ (RIDE OF SILENCE)

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE'Lİ BİSİKLETLİLERİN SESSİZ SÜRÜŞ ETKİNLİĞİ (RIDE OF SILENCE)

 

SESSİZ SÜRÜŞ -RİDE OF SİLENCE-  Edirne İl temsilcisi Leman Şahin yaptığı açıklamada; tüm dünyada  motorlu taşıtlar tarafından hayatlarını kaybeden ve yaralanan bisikletlileri anmak, motorlu taşıt sürücülerine,yolu paylaşmaları gerekliliğini hatırlatmak ve bisikletlilerin trafikte güvenli sürüş yapabilmelerini sağlamak için farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ilk kez Edirne'de SESSİZ SÜRÜŞ-RİDE OF SİLENCE- düzenliyoruz.
 

Edirne İl temsilcisi Leman Şahin, "bu yıl Edirne'de ilk kez yapılacak olan SESSİZ SÜRÜŞ-RİDE OF SİLENCE-organizasyonu, 15 MAYIS 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 18:30 da  ATATÜRK HEYKELİ önünden toplanmaya başlayan Edirne'li Bisikletlilerle, tüm dünya da eş zamanlı olarak saat 19:00 verilen startla başlayacak.". Dedi.

 

2003 yılından bu yana dünyada, 2016 yılından bu yana da  ülkemizde, her yıl mayıs ayının 3.ncü çarşamba günü -aynı saatte- düzenlenen, SESSİZ SÜYÜŞ -RİDE OF SİLENCE- etkinliği, "Halka açık alanlarda, yollarda bisiklet sürerken hayatını kaybeden bisikletçileri anmak ve yaralanları desteklemek için her yıl yapılan çok lokasyonlu -farkındalık. yaratmak için yapılan- bir bisiklet yolculuğu."olarak biliniyor.

 





 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —