-
BIST 100
16079,81%-1,28
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,77% -0,32
-
GRAM ALTIN
7270,08% 0,90
-
Ç. ALTIN
11683,13% -0,68
EVRİM KAŞIKÇI'DAN EDİRNE TEMALI MUHTEŞEM KONSER
Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçının Edirne'den ismini verdiği albümünün tanıtım konseri, 9 Ocak Perşembe akşamı Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Orhan Şallıel yönetim
EVRİM KAŞIKÇI'DAN EDİRNE TEMALI MUHTEŞEM KONSER
Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı’nın “Edirne'den” ismini verdiği albümünün tanıtım konseri, 9 Ocak Perşembe akşamı Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Orhan Şallıel yönetimindeki İstanbul Strings'in de eşlik ettiği gecede Evrim Kaşıkçı, albümünde yer alan Edirne'nin unutulmaya yüz tutmuş türkülerini ücretsiz olarak Edirneliler için seslendirdi.Bölge türküleri ve kültürünün yaşatılması konusunda uzun yıllar mücadele veren ve Rumeli - Balkan türkülerinin daha fazla dinlenir hale gelmesi konusunda yurtiçi ve yurtdışında sayısız konser veren Müzisyen Evrim Kaşıkçı'nın 'Edirne'den' ismini verdiği albümü çıktı. Albümünde yer alan parçaları, önceki gece Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde verdiği konserle Edirneli müzikseverlere tanıtan Kaşıkçı, sahnede kaldığı 2 saat süresince konuklara unutamayacakları bir gece yaşattı.
KAŞIKÇI: BUGÜNE DEK YAŞANILAN EN BÜYÜK ACI, EMİN OLUN Kİ DAHA ÖNCE BALKANLARDA YAŞANMIŞTIR
Konserine, söz ve müziği kendisine ait olan ve Edirne'yi anlattığı 'Edirne' şarkısıyla başlayan Kaşıkçı, sırasıyla albümde yer alan tüm türküleri söyledi. Konser sırasında konuklara, türkülerin geçmişi hakkında da bilgiler veren Kaşıkçı, Balkan coğrafyasının bugüne kadar çok büyük acılar gördüğünü kaydetti. 'Dünyanın en büyük acısını yaşadayısanız emin olun ki o acı daha önce Balkanlarda yaşanmıştır' diyen Evrim Kaşıkçı, 'Türkülerimiz, geçmişten günümüze ulaşan sözlü birer belgedir. Bu albümde yer verdiğimiz 10 Edirne türküsünde de görüyoruz ki, Edirne geçmişte çok büyük acılara şahit olmuş. Edirne, Balkanlar, Rumeli coğrafyası geçmişte yaşadığı bu acıları hala yüreğinde, türkülerinde gizli tutuyor' diye konuştu.
ŞEF ORHAN ŞALLIEL: BU TOPRAKLARDA DOĞAN GENÇLERİMİZ BU TOPRAKLARA HİZMET ETMELİ
Konser sırasında albümünde yer verdiği türkülerin yanı sıra Balkan ve Rumeli türküleri de seslendiren Kaşıkçı, izleyicileri hem coşturdu, hem de hüzne boğdu. Türkiye'nin dünyaca ünlü Orkestra Şeflerinden Orhan Şallıel'in de destek verdiği gecede İstanbul Strings, sergilemiş olduğu sahne performansı ile izleyicilerden tam not aldı. Gecede kısa bir konuşma yapan Şef Orhan Şallıel, uzun yıllar yurtdışında yaşadığını belirterek, 'Yıllar sonra ülkem adına güzel işler yapabilmek için Türkiye'ye döndüm. Beyin göçüne oldum olası karşı çıkmışımdır. Bu yüzden diyorum ki, bu ülke bağrında çok güzel gençler yetiştiriyor, çok başarılı müzisyenler çıkarıyor. Benim onlara tavsiyem, doğduğu topraklara hizmet etmeleri' şeklinde konuştu.
GECENİN SÜRPRİZİ İDİL AĞAOĞLU
Katılımından ötürü Orhan Şallıel'e teşekkürlerini sunan Evrim Kaşıkçı, akordiyonu ile şarkılar seslendirmeyi de ihmal etmedi. Gecenin sonlarına doğru Edirne'nin genç müzisyenlerinden olan İdil Ağaoğlu ile 'Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar' türküsünü seslendiren Kaşıkçı, 'Edirne'de İdil gibi birçok yeteneğimiz var. İnanıyorum ki sevgili kardeşim İdil de çok iyi yerlere gelecektir' dedi.
Yapımcılığını MERSANAT’ın üstlendiği ve Trakya Üniversitesi'nin de desteklediği albümün tanıtım konserine Belediye Başkanvekili Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, ile çok sayıda müziksever katıldı. Gecenin sonunda Rektör Yener Yörük tarafından Evrim Kaşıkçı'ya ve Orhan Şallıel'e plaket verildi. Konser sonrası Evrim Kaşıkçı'nın albümü satışa sunuldu.
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE
“İŞ CİNAYETLERİ KADER DEĞİLDİR ”
TOPRAĞINIZI SADECE BESLEMEYİN, YENİDEN CANLANDIRIN
RECEP DURAL SELİMİYE AÇILDI, EDİRNE DOLDU TAŞTI
Yükleniyor




