Tarih: 25.06.2024 11:54

FATMA AKSAL'IN FİKRİ VAR BİLGİSİ YOK!

Facebook Twitter Linked-in

FATMA AKSAL'IN FİKRİ VAR BİLGİSİ YOK!

HAMZA YASA: YAZI-YORUM 

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal bayram ziyareti yapmak üzere gittiği AK Parti il binasında basın mensupları ile yaptığı sohbette, CHP Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'a ETUS üzerinden vermiş veriştirmiş

. Demiş ki;

"Haziran ayı meclisinden ETUS’a yapılan %37 zammın hiç mazereti olmadığı gibi vatandaşlardan fiyatların yanı sıra minibüslerle ve şoförlerle ilgili ciddi şikayetler geliyor... Belediyenin bir an önce ulaşım konusunu ele alması ve çözüme ulaştırması gerekiyor. Meclisi kararıyla toplu ulaşımda yapılan yüzde 37’lik zam hiç kabul edilir değil. Belediye Başkanımız Filiz Gencan Akın, seçim süresinde toplu ulaşım için yüzde 20 indirim vaadi vermişti. Fakat üzerinden 2 ay gibi bir süre geçtikten sonra bir bakıyoruz toplu ulaşıma yüzde 37 oranında zam yapılıyor. Gerekçe olarak da ekonomik durumu gösteriyor" demiş!(Yerel Basından)

ETUS"a yapılan zam konusunda %100 haklı... Vatandaşların şoförler konusundaki şikayetleri konusunda da %100 haklı... Vatandaşların araçlar konusundaki şikayetleri konusunda %100 haksız! Çünkü orada yalnızca CHP Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri suçlu değil! Cumhur ittifakı'nın Belediye Meclis Üyeleri de en az CHP'liler kadar suçlu!

Ben Edirne dışında olduğum için sohbetin nasıl yapıldığını soru alınıp alınmadığını bilmiyorum ancak AK Parti Edirne milletvekili Fatma Aksal'ın Edirne ile ilgili gündeme getireceği konuların başında ETUS'un gelmemesi gerektiği kanaatindeyim. 

-Bence  Sayın milletvekilinin birinci önceliği BUĞDAY FİYATLARI olmalıydı….

 -ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM yapılıp yapılmayacağını konuşmalıydı... 

-EMEKLİLERİN TABAN AYLIĞININ yükselip yükselmeyeceği konusunda yaptığı çalışmaları anlatmalıydı... 

-YAKLAŞAN AYÇİÇEK HARMANI ile ilgili mecliste yaptığı çalışmaları anlatmalıydı...

-Önce 1.500 TL olacak denen, sonra ne 1500'ü 3000 TL olacak diye söylenen Yurt Dışı Çıkış Harcının Kamufle Ettiği Vergi Paketinde ve 9.Ncu Yargı Paketinde neler var bunları konuşmalıydı...

  Neyse bütün bu konular ve dahası ile ilgili Sayın Fatma Aksal'ın Fikri vardır da bilgisi var mı... Bu konularda konuşmadığına göre net bilemiyoruz!

Ama net bildiğimiz bir konu var ki o da vatandaşların ETUS ARAÇLARI ile ilgili şikayetlerinin sebebi, yalnız başına Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin değil!

31 Mart 2024 seçimlerinden 1-1,5 yıl((tarihi yazıyı yazdığım şu an net hatırlamıyorum) kadar önce Edirne Belediye Meclisi OY BİRLİĞİ ile ETUS  araçlarının yaş sınırını 11'den 14'e çıkartmıştı.

 Bunun üzerine ETUS araç sahipleri Sakarya ve Kocaeli'deki yaş haddinden hizmet dışı kalmış araçları satın alıp ETUS sisteminin içerisine soktular.

Bu yıl Haziran ayında yapılan meclis toplantısında ise zam kararından önce  YENİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN TAMAMI yine oy birliği ile bu sefer araç yaşını 14'ten 16'ya çıkarttılar!

Yani ETUS'a yapılan %37'lik zamma karşı çıkan Cumhur ittifakı Üyeleri ETUS'un 16 yaşındaki hurda araçlarla Edirne halkına hizmet etmesine oy birliği ile el kaldırdılar.

.AK Parti Edirne milletvekili Sayın Fatma Aksal'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde  TÜRK HALKI adına düzeltilmesi gereken onlarca yüzlerce işten biri için safettiğii çabayı, ETUS'un %37'lik zammına muhalefet ederek heba etmesi yazık çok yazık!

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —