Tarih: 27.08.2014 16:53

GENÇ KÂŞİFLER YOLLARDA

Facebook Twitter Linked-in

GENÇ KÂŞİFLER YOLLARDA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen''Genç Kaşifler Treni'' Edirne’den hareket etti. Edirne Gar İstasyonu'ndan düzenlenen Uğurlama programına Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Metin YILMAZ, Edirne Valisi Sayın Dursun Ali ŞAHİN, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Sayın Mehmet BIÇKICI, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Serhat OCAK ve Genç Kâşifler Tren projesinde yer alan 118 kişiden oluşan erkek öğrenci grubu katıldı.

Proje; Osmanlı coğrafyası içerisinde yer alan 9 ülkeye genç misafirlerini taşıyor.Tarih bilinci ve sorumluluğuyla  hareket eden genç bir neslin yetiştirilmesi için hazırlanan Genç Kaşifler Treni Projesinde seyahatler sırasında yapılan etkinliklerle gençlerin sosyalleşmesi ve düzenlenen yarışmalarla kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Üniversite öğrencileri ve mezunları faydalanabilecek Genç Kaşifler Treni, Romanya’nın Bükreş, Macaristan'ın Budapeşte, Avusturya’nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrat, Makedonya'nın Üsküp, Kosava'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentlerine gerçekleştirilecek ziyaretleri kapsıyor.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —