10340,01%1,70
40,06% 0,05
47,08% 0,23
4287,53% 0,50
6862,24% 0,59
GÖREVDEN ALINAN FAHRETTİN ALTUN'UN YERİNE BURHANETTİN DURAN İLETİŞİM BAŞKANI OLDU
Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na önemli atamalar yapıldı.
Fahrettin Altun, TİHEK Başkanlığı’na atanırken; Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na getirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu ve ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri uyarınca TİHEK Başkanlığı'na Fahrettin Altun atandı. Altun’un yanı sıra kurumun İkinci Başkanlığı'na Muhammet Ecevit Cartı getirilirken, kurul üyeliklerine ise 9 isim görevlendirildi.
TİHEK Kurul Üyeleri şöyle sıralandı:
Dilek Ertürk
Fatma Çınar
Erol Gökdöl
Melahat Demir Aydın
Selma Öztürk Pınar
Tayyip Uçar
Evren Başar
Ömer Çelen
Selami Açan
Aynı gün yayımlanan bir diğer Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Dışişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevine atandı. Söz konusu atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2. ve 3. maddeleri uyarınca yapıldı.